Ziua Internațională a Rromilor, aprilie 2013

Ziua Internațională a Rromilor, aprilie 2013

La începutul lunii aprilie 2013 am participat, în calitate de vicepreședinte și reprezentant al Consiliului Județean Timiș, la aniversarea Zilei Internaționale a Rromilor.

Am subliniat în discursul rostit în fața celor prezenți în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș că integrarea romilor este o responsabilitate importantă a autorităților publice și a societății civile, mai ales în contextul globalizării și dezvoltării durabile.

Consider că promovarea egalității de șanse, susținerea respectării drepturilor cetățenești și valorificarea diferitelor oportunități sunt unele dintre prioritățile care trebuie să se afle constant în vizorul nostru, al tuturor, pentru a crea un mediu incluziv și sănătos din punct de vedere social și economic, cu beneficii la toate nivelurile și pentru toate părțile componente ale societății.

Am arătat, de asemenea, că există deja în Europa, dar și în România, modele de bune practici care reprezintă o sursă de inspirație foarte bună și care ar putea și ar fi necesar să fie materializate și în alte regiuni. În acest context, am făcut referire la exemplele pe care le-am văzut aplicate în regiunea Edirne (Turcia) în urmă cu o săptămână, acolo unde am participat la o reuniune a Adunării Regiunilor Europene.

Consider că existența de fonduri europene dedicate în exercițiul financiar 2014 – 2020 asigură premise favorabile implementării unor proiecte valoroase, care să producă în viața comunității rome, dar și a societății românești în ansamblul său, efecte benefice pe termen lung.

Timișoara, 08 aprilie 2013

Ziua Internationala a Rromilor, 2013 2 Ziua Internationala a Rromilor, 2013 1

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *