Virtuțile codului Bushido și spiritul samurailor, principiul celor peste 1.000 de susţinători ai TNL Timiş

Sursa: http://timisplus.ro/?p=14701

Publicat: 23 noiembrie 2015

Autor: A. Stoica

Peste 1.000 de tineri din tot judeţul s-au întâlnit la Filarmonica „Banatul” – la primul consiliu de coordonare al Tineretului Național Liberal după fuziunea dintre PNL și PDL – în acest sfârşit de săptămână. Prezenţi la eveniment au fost atât co-președinții TNL Timiş Nicu Bitea și Liviu Cocean, cât şi primarul Nicolae Robu şi kickboxerul Cătălin Moroșanu. Evenimentul a început cu intonarea imnului formațiunii, iar tinerii prezenţi au dezbătut obiectivul Partidului Naţional Liberal, pentru 2016: câştigarea alegerilor locale şi parlamentare.

Cu privire la acest aspect, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a declarat – de mai multe ori –  că i-ar fi plăcut ca, în 2016, alegerile locale şi cele parlamentare să aibă loc în acelaşi timp. Edilul susţine că se greşeşte dacă lucrurile nu se vor întâmpla astfel. La întâlnire au participat și co-președinții Tineretului Național Liberal de la nivel național, Sorin Moldovan și Costel Alexe, co-preşedintele PNL Timiş Dan Popa, dar și rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea.

„În România sunt tineri impresionanți, tineri cu minte, cu performanțe, cu resurse și cu putere –  care nu ajung niciodată în locurile de unde chiar ar putea schimba lucrurile. Și cauza pentru care nu ajung acolo e, de cele mai multe ori, din vina lor! Pentru că nu-și asumă implicarea în viața comunității. Cine nu încearcă să schimbe ceva nu are dreptul să vorbească. Pentru că e ușor să stai pe margine și să dai soluții (și like-uri și share-uri), dar este infinit mai greu să pui osul. (…) De aceea, în perioada care urmează, vă propun – ca și plan de acțiune pentru TNL – începerea sesiunilor de pregătire a tinerilor care vor să se implice”, a transmis co-preşedintele TNL Timiş Nicu Bitea.

Liviu Cocean, cel de-al doilea co-preşedinte TNL Timiş, a spus că „nu este de ajuns să ai o echipă unită. Ce contează cu adevărat este ceea ce îi unește pe oameni și atunci a venit întrebarea firească: Ce îi unește pe tinerii din TNL? Ce îi unește pe oamenii din echipa pe care tu o conduci? Ce ne unește pe noi reprezintă spiritul unei echipe. (…) Investește în dezvoltarea lor, pentru ca oamenii să facă treabă bună. Așa au apărut școlile politice, la nivelul la care am reușit să le aducem, unul performant”.

În ultima şedinţă de partid, primarul Timişoarei a dat asigurări că nu există alte comandamente pentru PNL decât interesele ţării şi ale cetăţenilor.

„Onoare, corectitudine, onestitate, respect, loialitate, bunăvoință și curaj… Astăzi, în fața celor peste 1.000 de tineri prezenți la Comitetul de Coordonare Județean al TNL Timiș, am vorbit despre virtuțile codului Bushido și spiritul samurailor, care au făcut din Japonia una dintre cele mai puternice țări din lume, chiar dacă a fost clădită pe stâncă, în zonă seismică. Reforma profundă a sistemelor din România, țară binecuvântată cu multe resurse, trebuie să aibă ca fundament aceste virtuți și altele asemenea”, a scris, pe reţeaua de socializare Facebook, liderul grupului de consilieri judeţeni PNL, Marian Vasile.

Consiliu de Coordonare TNL

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *