Vin firme noi in parcul industrial al CJ Timis si aduc peste 100 de noi locuri de munca

Vin firme noi in parcul industrial al CJ Timis si aduc peste 100 de noi locuri de munca

26 martie 2014

Scris de Valentin Rusu – Deşi într-o perioadă firmele erau de negăsit prin parcul industrial creat de Consiliul Judeţean Timiş, acum, de la începutul lui 2014, acestea încep să sosească, fapt ce va duce, cel mai probabil, în curând, la ocuparea completă a parcului.

Deocamdată, gradul de ocupare depăşeşte 80 de procente din capacitatea totală. TreiFIRME au venit recent în Parcul Industrial din Timişoara. Platforma pusă la punct de Consiliul Judeţean Timiş va găzdui, cel mai probabil, şi a patra firmă, dar deocamdată cu această societate se duc negocieri directe.

„Am ajuns la un grad de ocupare de 82 la sută – 22 de parcele din 26 – în total. La momentul actual, cu cele 22 de contracte, valoarea totală a investiţiilor existente şi preconizate este de 32 de milioane deEURO, aproximativ, implicând 550 de angajaţi”, spune Marian Vasile, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Pe lângă aceste contracte de concesiune mai sunt şi contracte de închiriere a spaţiilor din pavilionul administrativ – 7 contracte la momentul actual. Sunt şi 22 de contracte de incubare, pentru că acolo funcţionează şi un incubator de afaceri. Cele 4 noi contracte din trimestrul I totalizează investiţii preconizate de 2.400.000 deEURO, creând 113 locuri noi deMUNCĂ.

„Sunt treiFIRME cu care am semnat contractul plus una în negociere. Încasările lunare medii din redevenţă şi chirii sunt de aproximativ 24.000 de euro, iar cheltuielile sunt de aproximativ 9.000 de euro”, spune Marian Vasile.

Şi totuşi, un parc industrial nu trebuie să fie neapărat profitabil.

„Un parc industrial tehnologic de afaceri, care este în administrarea unei entităţi publice, nu trebuie în primul rând să aducă venituri, ci să faciliteze şi să stimuleze dezvoltarea economică prin atragerea investitorilor, crearea de locuri de muncă, investitori care dacă prosperă vor plăti taxe şi impozite către bugetele locale. Trebuie văzută bivalenţa unui astfel de parc industrial şi tehnologic. Stimulăm dezvoltarea economică în primul rând şi în al doilea rând generăm PROFIT”, spune vicepreşedintele Marian Vasile.

Chiria e minim 4 euro pe metru pătrat pe an, de aici se începe negocierea. Se fac atât concesionări cât şi închirieri. Una dintre cele trei firme cu contractul semnat deja produce copolimeri aplicaţi pe materialele de construcţie, are CAPITAL  integral românesc, înfiinţată în 1994, alta are lucrări de instalaţii electrice, reţele de telecomunicații şi securitate, firmă cu capital românesc înfiinţată în 2006 şi a treia – relocare utilaje industriale – doresc să facă o linie de producţie pe ambalaje lemn şi polietilenă – firmă românească înfiinţată în 2002.

Sursa: http://www.tion.ro/vin-firme-noi-in-parcul-industrial-al-cj-timis-si-aduc-peste-100-de-noi-locuri-de-munca/1398922

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *