Vicepreședintele CJ Timiș, ales președintele Comisiei Economice și de Dezvoltare a ARE, la Paris

Vicepreședintele CJ Timiș, ales președintele Comisiei Economice și de Dezvoltare a ARE, la Paris

19 mai 2013

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Marian Vasile, a fost ales președintele Comisiei 1 (Economică și de Dezvoltare Regională cu atribuții referitoare la dezvoltarea economică, energie, mediu, schimbări climatice, turism durabil) a Asociației Regiunilor Europene (ARE).

Marian Vasile este și membru în Biroul Executiv al ARE, echipa principală deCONDUCERE a asociației.

Summitul ARE a avut loc la Paris, în perioada 16-18 mai, iar procedura de alegeri s-a derulat în două etape, prima în luna aprilie, în Ucraina, iar cea de-a doua, zilele trecute, în capitala Franței. Marian Vasile a avut, inițial, doi contracandidați, unul din Turcia și celălalt din Olanda.

“Faptul că m-am bucurat de o susținere atât de largă la nivel național și european pentru a accede pe această funcție mă face optimist în ceea ce privește viitorul. Unitatea românilor, care au avut cea mai numeroasă delegație, influențând decisiv votul, inclusiv la funcția de președinte al ARE și la cea de trezorier, a fost un exemplu pozitiv și de forță pentru regiunile din Europa, participante la această Adunare Generală de la Paris”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, Marian Vasile.

Potrivit noului reprezentant al României în ARE, noua sa poziție în acest for european va ajuta țara noastră foarte mult pentru a putea aplica programul de dezvoltare rurală (RURACT), foarte important, pentru că presupune transfer de bune practici de la unele regiuni din Europa spre altele din Uniune, inclusiv din țara noastră.

Unul dintre obiectivele esențiale urmărite de Marian Vasile pentru județul Timiș este dezvoltarea Aeroportului Internațional “Traian Vuia” Timișoara, precum și realizarea centrului internodal Timișoara, care să conecteze aeroportul la celelalte căi de transport (rutier, feroviar și, în perspectivă, naval), printr-un sistem de acces rapid.

Pentru a beneficia de avantajele pe care le oferă programele de dezvoltare derulate în cadrul ARE este necesar un lobby susținut, spune vicepreședintele CJ Timiș, unul dintre instrumente fiind chiarSCHIMBUL DE experiență și stagiile pe care tinerii studenți români le fac în Occident.

“Ei vin de acolo cu o altă viziune. (…). Acordăm scheme de ajutor de stat de minimis către întreprinderi. Vreau să dăm o hotărâre pentru scutirea de la plata impozitelor și taxelor către întreprinderilor care creează noi locuri deMUNCĂ și au o anumită cifră de afaceri”, a exemplificat Marian Vasile. AGERPRES

Sursa: http://www.agerpres.ro/economie/2013/05/19/vicepresedintele-cj-timis-ales-presedintele-comisiei-economice-si-de-dezvoltare-a-are-la-paris-11-39-32

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *