Vi se pare corect ca banii strânși în Timiș să plece la București? Liberalul Marian Vasile vrea să schimbe placa

Sursa text + foto: www.sursadevest.ro

Publicat: vineri, 25 septembrie 2015

Autor: Alice Trifu

Liberalul Marian Vasile nu mai dorește ca banii strânși în Timiș să plece la București! Vrea descentralizare, iar în acest sens acuză Guvernul PSD de acțiuni demagogice și promite că instalarea unui Guvern PNL ar aduce mai multă autonomie județeană.

“Dragnea și Ponta blochează tot ce ține de descentralizare. Cei din PSD au avut mai multe acțiuni demagogice în acest sens, dar nu s-au finalizat cu nimic. Tot Guvernul PSD și toți cei care susțin Guvernul, tac.  Administrația Județeană și-a pierdut din atribuții, totul s-a centralizat. Banii sunt dați de la București pe criterii clientelare și politice”, s-a plâns consilierul județean, Marian Vasile.

Doar căderea Guvernului ar mai putea aduce o schimbare, iar în acest sens liberalul promite că un executiv PNL ar lua măsuri care să sprijine într-o mai mare măsură descentralizarea.

“De aceea e normal să ne concentrăm pe măsuri administrative care să păstreze banii în zonele care le generează și printre măsurile concrete ce privesc descentralizarea sunt următoarele: transferul de atribuții de la nivel central către regional , schimbarea filosofiei bugetare – banii generați aici în Timiș, ar trebui să fie păstrați în cea mai mare parte aici -, introducerea standardelor de cost în administrația publică, reorganizarea agențiilor guvernamentale”, a mai explicat Marian Vasile.

Marian Vasile - Foto Sursa de Vest

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *