Validarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județului Timiș, noiembrie 2013

Validarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județului Timiș, noiembrie 2013

În cadrul ședinței de plen a Consiliului Județean Timiș desfășurată în data de 28 noiembrie 2013 a fost validat Planul de Amenajare a Teritoriului Județului Timiș, document elaborat sub coordonarea Instituției Arhitectului Șef, pe care am condus-o în calitate de vicepreședinte al CJT.

Demersul a presupus o muncă asiduă care s-a întins pe durata a aproximativ 2 ani și a implicat un mare număr de instituții publice și private, cu care ne-am întâlnit în mod regulat și cărora țin să le mulțumesc și cu această ocazie.

Realizarea PATJ a impus, de asemenea, obținerea a nu mai puțin de 43 de avize de la nivel județean și național, proces pe care am reușit performanța să îl finalizăm în aproximativ trei luni, cu eforturi semnificative tehnice și de lobby.

Planul de Amenajare Teritorială a Județului Timiș acoperă multiple domenii, acesta cuprinzând și un capitol dedicat propunerilor de măsuri strategice pentru căile de comunicație și transport, aspecte legate de dezvoltarea demografică, structura activităților economice, zonele protejate, zonele de risc, echiparea edilitară ș.a.m.d.

Planul de Amenajare Teritorială a Județului Timiș are caracter director, toate PUG-urile unităților administrativ-teritoriale urmând să fie aliniate la conținutul acestuia.

Mă bucură că am reușit să finalizăm în termen acest document programatic foarte important valabil pentru perioada 2014-2024 și care, alături de Strategia de Dezvoltare Județeană și de celelalte strategii și masterplanuri, trasează viziunea și liniile directoare obligatorii pentru dezvoltarea armonioasă și sustenabilă a județului Timiș.

Timișoara, 28 noiembrie 2013

Referințe media:

Planul de amenajare a Timisului pe zece ani, rezolvat in trei luni Citeste mai mult pe: Planul de amenajare a Timisului pe zece ani, rezolvat in trei luni

Timişul va dispune de o nouă configurare teritorială

 

Validarea Planului de Amenajare a Teritoriului Judetului Timis, 2013 2Validarea Planului de Amenajare a Teritoriului Judetului Timis, 2013 4Expozitie a Planului de Amenajare al Teritoriului Judetului Timis, 2013 2

Expozitie a Planului de Amenajare al Teritoriului Judetului Timis, 2013 2 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *