Camion - Foto Sursa de Vest

Un liberal cere cântărirea TIR-urilor ce circulă pe drumurile județene

Sursa: www.sursadevest.ro

Publicat: joi, 24 septembrie 2015

Autor: Alice Trifu

Fostul vicepreședinte de Consiliu Județean Timiș, Marian Vasile, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează achiziția unor cântare speciale cu care să se măsoare gabaritul camioanelor ce circulă pe drumurile județene. Liberalul acuză faptul că sute de șosele se distrug pentru că mașinile de mare tonaj nu respectă restricțiile ce privesc greutatea maximă autorizată.

 „CJT are în gestiune o rețea vastă de drumuri. Sunt cam 1600 km de drumuri județene. Prin actele normative de la nivel național, administrația județeană e obligată să gestioneze în bune condiții aceste drumuri. Am observat că se tot amână rezolvarea acestor măsuri obligatorii pentru măsurarea acestor vehicule și cred că există interese obscure. (…) Noi am putea preveni efectele nedorite prin cântărirea vehiculelor”, este de părereconsilierul județean Marian Vasile care a înaintat încă din 7 septembrie la CJT un proiect ce vizează achiziționarea mai multor cântare menite să protejeze drumurile județene de vehiculele prea încărcate.

Noi ( n.r CJT) ne-am permite bugetarea și implementarea proiectului. 12.000 e costul cântarului, iar platforma de tras câteva sute de mii de lei. Noi avem 116 milioane de lei pentru investiții și reparații pe drumurile județene, așa că ne-am permite achiziția acestui sistem. Am cerut aprobarea unui regulament de funcționare a unui sistem de monitorizare pentru că nu mi-ar plăcea să se achiziționeze aceste cântare și platforme și să funcționeze cine știe unde. Ele trebuie să funcționeze pe drumurile județene care fac legătura cu Autostrada, acolo trebuie să fie plasate cântarele și locul lor să se schimbe”, a mai spus Vasile.

Oricum, liberalul este de părere că proiectului depus la CJT i se pun bețe în roate, dar speră la o adoptare cât mai rapidă.

Am aflat informaţii cum că nu se doreşte promovarea în plen a acestui proiect, Am obţinut aceste informaţii de la persoane cu responsabilitate în consiliul judeţean. Am primit promisiuni că acest proiect va apărea în plenul următor. Mi-aş dori să ştiu cum justifică aparatul executiv blocarea acestui proiect. Consiliul Judeţean Timiş are în gestiune o reţea vastă de drumuri, aproximativ 1600 de kilometri de drumuri judeţene. Prin actele normative de la nivel naţional, administraţia judeţeană e obligată să gestioneze în bune condiţii aceste drumuri”, a mai explicat liberalul.

Camion - Foto Sursa de Vest

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *