Un consilier județean PNL din Timiș îl acuză pe Titu Bojin de lipsă de viziune

Sursa: http://www.tion.ro/un-consilier-judetean-pnl-din-timis-il-acuza-pe-titu-bojin-de-lipsa-de-viziune/1607637

Publicat: 14 ianuarie 2016

Autor: Adrian Panduru

Marian Constantin Vasile, liderul grupului de consilier PNL din Timiș, spune că președintele CJ Timiș Titu Bojin (PSD) a demonstrat, din nou, „lipsă de viziune” în ceea ce privește bilanțul instituției pe anul 2015. Liberalul se referă la proiectele pe care le abordează șeful CJ Timiș în această perioadă, unele proiecte de drumuri, pe care Marian Constantin Vasile le califică ca nefiind critice, dar și la investițiile pe bani europeni pierdute.

Marian Constantin Vasile îl acuză pe liderul CJ Timiș că la bilanțul pe 2015 a demonstrat, din nou, de lipsă de viziune și de capacitate.

 „Fără niciun fir logic, fără vreo abordare managerială, domnul Titu Bojin a prezentat bilanțul pe 2015 și a demonstrat, din nou, lipsa de viziune, lipsa de capacitate și faptul că e adeptul acelui slogan: <După mine potopul>. A făcut multe afirmații care au dus către o dezinformare grosolană, inexacte, lăudându-se cu privire la cei 123 de kilometri de drum pe care i-a realizat în cursul anului 2015 și subliniind că aceasta este cea mai mare realizare a CJ Timiș în ultimii ani. Este indiscutabil faptul că județul nostru are nevoie de o infrastructură foarte bună, dar întotdeauna când e vorba de banii publici ai cetățenilor trebuie să vorbim despre două aspecte: eficiența folosirii banilor publici și adecvarea folosirii acestor bani”, spune Marian Constantin Vasile.

Liberalul s-a referit și la faptul că în anul 2013 a fost contractat un credit de 200 milioane lei de către CJ Timiș, având ca destinație principală implementarea proiectelor majore cu fonduri europene, iar acești bani s-au dus către drumuri din județ, nu atât de importante…

„PSD a reușit să deturneze acest credit de la destinația inițială către implementarea de drumuri. S-au pierdut, prin acea crasă lipsă de capacitate managerială proiectele cu finanțare managerială. Acești bani publici ar fi putut să atragă bani europeni. Am reușit să nu mai facem acest lucru. Am folosit acești bani în mod total inadecvat, pentru că aceste drumuri, chiar dacă sunt foarte importante, nu toate sunt critice. Sunt unele drumuri care au început deja să crape. Cine e responsabil pentru aceste pierderi de bani europeni? Pentru cele trei s-au pierdut 84 milioane de lei finanțare europeană, plus secția ambulatoriu de la spitalul județean”, spune Marian Constantin Vasile.

Liderul consilierilor județeni PNL a mai spus că nu crede în sloganul românesc: capul plecat sabia nu-l taie.

„Domnul Bojin a încercat să mimeze o smerenie în fața cetățenilor, spunând că nu a fost capabil să implementeze aceste proiecte. Dumnealui și PSD nu sunt capabili, deși domnul Bojin ocupă o funcție care pretinde anumite abilități. Domnul Bojin ar trebui să lase demagogia deoparte și acele apucături dinainte de 1989 pentru că cetățenii și lumea se schimbă. Ar fi bine ca acum, pe final de carieră, să lase aceste aspecte”, spune liderul consilierilor județeni PNL.

Marian Constantin Vasile a tras un semnal de alarmă și cu privire la posibila intrare a CJ Timiș într-un blocaj financiar în următoarea perioadă, pentru că, spune liberalul, s-a ajuns la o îndatorare de 24 la sută, prin contractarea tranșei doi din creditul bancar de 200 milioane lei.

„Vom ajunge ca atunci când vom încerca să contractăm proiecte majore cu finanțare europeană și vom avea nevoie de cofinanțarea noastră pentru a atrage acei bani europeni să nu mai putem face acest lucru, pentru că suntem îndatorați. Vom avea probleme mari de cash flow, fond de rulment!”, spune Marian Constantin Vasile.

„Nu am ce discuta la adresa lui Marian Vasile, din punct de vedere al capacității e atât de îngustă încât nu se vede nici măcar săgeata liberală. Nu cred că Marian e fanta de lumină a liberalilor și vor trebui să se gândească foarte serios la ce oameni propagă la viitoarea conducere a CJ Timiș sau la conducerea PNL. Cred că domnul Robu și domnul Popa pot găsi o altă soluție”, a fost replica lui Titu Bojin.

Foto - Sursa TION

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *