Trafic necontrolat pe drumurile din judetul Timis

Un consilier județean din Timiș solicită cumpărarea de cântare auto pentru ca mașinile grele să nu mai distrugă drumurile

Sursa text + foto: www.ziuadevest.ro

Publicat: joi, 24 septembrie 2015

Autor: Adi P.

„Mă pot gândi că există nişte interese în spate, nu pot să înţeleg de ce se tergiversează acest subiect”, spune Marian Constantin Vasile, liderul grupului de consilieri judeţeni PNL din Timiş

Marian Constantin Vasile, liderul consilierilor judeţeni PNL din Timiş acuză aparatul executiv al Consiliului Judeţean Timiş că tergiversează achiziţia de cântare pentru drumurile judeţene, în timp ce camioanele grele distrug şoselele. În acest sens, consilierul a iniţiat şi un proiect de hotărâre, pentru care are promisiuni că în luna octombrie va intra în plen. Călin Dobra, vicepreşedinte CJ Timiş, îi reaminteşte liberalului că şi el a făcut parte din aparatul executiv al CJ Timiş doi ani şi jumătate şi putea să susţină un astfel de proiect, iar oameni pentru a opera aceste cântare nu există la Direcţia de Drumuri a CJ Timiş. Liberalul Marian Constantin Vasile spune că ar trebui cumpărate minim cinci cântare, plus zece platforme, iar cântarele s-ar roti între ele, în diferite puncte de control. „Cred că ne-am putea permite alocarea a câteva milioane de lei, din bugetul de 116 milioane de lei alocat în acest an de consiliul judeţean pentru investiţii şi reparaţii pe drumuri judeţene. În acest caz s-ar preveni deteriorarea drumurilor judeţene făcute din banul public. Mă pot gândi că există nişte interese în spate, nu pot să înţeleg de ce se tergiversează acest subiect din anul 2012 până acum. Am solicitat aprobarea unui sistem de autorizare şi funcţionare. Nu mi-ar plăcea să fie autorizate şi să funcţioneze cine ştie unde aceste cântare. Aceste cântare ar trebui să fie puse pe drumurile judeţene care fac descărcarea pe autostrăzi. Cântarele ar trebui să funcţioneze pe baza unui regulament, aprobat de către consiliul judeţean. Consiliul judeţean avea un căntar, care, de când am preluat eu mandatul (anul 2012 – n.r.), nu era funcţional. Am putea, dacă am gestiona bine situaţia, să ne descurcăm chiar şi cu trei cântare rotite în punctele cheie pe baza acestui regulament. Am observat că se tot amână rezolvarea acestor măsuri obligatorii pentru cântărirea vehiculelor care circulă pe drumurile noastre. Probabil există interese obscure, ştim că drumurile sunt distruse de constructorii care lucrează la autostrada A 1. Podul de la Făget suportă un tonaj de maxim de 25 de tone, care la momentul actual este deteriorat grav. Un alt exemplu este Făget-Gladna Montană, pe care circulă camioanele cu piatră. Am aflat informaţii cum că nu se doreşte promovarea în plen a acestui proiect, Am obţinut aceste informaţii de la persoane cu repsonsabilitate în consiliul judeţean. Am primit promisiuni că acest proiect va apărea în plenul următor. Mi-aş dori să ştiu cum justifică aparatul executiv blocarea acestui proiect.”, spune Marian Constantin Vasile.

„Eu mă bucur de interesul deosebit al lui Marian Vasile pentru situaţia drumurilor judeţene şi ţin să-i aduc aminte că doi ani jumătate a fost şi vicepreşedinte al CJ Timiş şi putea să susţină un astfel de proiect dacă au apărut situaţii şi necesitatea achiziţionării de cântare. Ar trebui să ştie că pentru a achiziţiona şi a pune în folosinţă aceste cântare este nevoie şi de personal. La nivelul Direcţiei de Drumuri Judeţene la ora asta nu există posibilitatea de a angaja personal specializat pentru a sta pe drumuri cu aceste cântare. Pentru a demara un proiect de investiţii trebuie o rectificare bugetară şi trebuie identuificate sursele de finanţare pentru ahciziţia de cântare. Eu sunt ferm convins că dacă se va lua decizia de achiziţie se vor cumpăra aceste cântare, dacă asta ar fi problema cea mai mare a drumurilor judeţene”, spune Călin Dobra,vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Marian Constantin Vasile a replicat la afirmaţiile făcute de Călin Dobra, spunând că social-democratul este cel care a rspuns şi răspunde de Direcţia de Drumuri Judeţene. „Mă surprinde remarca făcută de domnul Călin Dobra vizavi de susţinerea unui proiect aferent în anii care au trecut, având în vedere că el a fost şi este vicepreşedinte de resort, deci a răspuns şi răspunde de Direcţia de Drumuri Judeţene”, a spus Marian Constantin Vasile.

Trafic necontrolat pe drumurile din judetul Timis

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *