Refugiati - Foto Reuters

Un consilier judetean din Timis cere implicarea societatii civile pentru integrarea refugiatilor

Sursa: www.tion.ro

Publicat: 28 septembrie 2015

Autor: Adrian Panduru

Consilierul judeţean PNL din Timiş Marian Constantin Vasile cere implicarea societăţii civile pentru integrarea refugiaţilor care vor veni la graniţele României. Dacă la Lunga ori la Stamora Moraviţa sunt amenajate tabere pentru primirea valului de refugiaţi, Marian Constantin Vasile spune că şi aspectele sociologice şi psihologice sunt importante, nu numai cele tehnice.

„Mă bucur că s-au întărit graniţele, dar văd că nu este implicată societatea civilă. Autorităţile nu văd că integrarea chiar şi temporară a acestor refugiaţi se face cu sprijinul societăţii civile. Ar trebui să fie informată societatea civilă, a început să fie informată. Ce se va întâmpla dacă o familie se trezeşte în curte cu câţiva refugiaţi? Până să vină poliţia locală pe bicicletă, pentru că nu au cotă de benzină, dacă se naşte o încăierare… Dacă s-ar informa societatea civilă asupra stării de fapt, asupra demersurilor de întărire a siguranţei, lucrurile vor fi gestionate şi mai bine, inclusiv din punct de vedere psihologic”, spune Marian Constantin Vasile.

Astfel, liderul consilierilor judeţeni PNL din Timiş face un apel la transparenţă şi la implicarea societăţii civile.

„Societatea civilă se poate implica prin furnizarea unor oameni competenţi în gestionarea diferenţelor culturale. Nu există translatori, aceşti copii vor trebui integraţi în şcoli. Să zicem că acei copii vor trebui integraţi în şcoli – în momentul în care un profesor ar începe să vorbească despre ortodoxism ar putea începe anumite discuţii cu familia. Aspectele sociologice şi psihologice sunt foarte importante, nu numai cele tehnice”, este de părere Marian Constantin Vasile.

Refugiati - Foto Reuters

Refugiati – Foto Reuters

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *