Timisul are plan de amenajare a teritoriului

Timisul are plan de amenajare a teritoriului

Scris de Valentin Rusu – Planul ce are ca ţintă dezvoltarea judeţului Timiş în următorii 10 ani a fost prezentat, joi, la sediul Palatului Administrattiv, fiind supus dezbaterii publice.

Planul de Amenajare a Teritoriului Judeţului Timiş a fost supus, joi, dezbaterii publice. A fost un volum uriaş de documentaţii şi studii, care au trebuit parcurse de realizatorii acestui plan, ce cuprinde 10 volume despre cadrul natural, mediu, căi de comunicaţie şi transport, gospodărirea apelor, populaţia şi reţeaua de localităţi, strategia de dezvoltare spaţială a judeţului Timiş.

„Este vorba de viitorul nostru pe următorii 10 ani. Am luat în calcul şi diverse alte lucrări pe care le avem la nivel naţional. Au fost luate în calcul o serie de elemente astfel încât să susţinem dezvoltarea durabilă a judeţului nostru”, a declarat Marian Vasile, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Planul de Amenajare a Teritoriului Judeţului Timiş (PATJ) este expus în holul Palatului Administrativ. Acest plan este o previziune de dezvoltare a judeţului în următorii 10 ani, pe toate palierele, în 10 volume. Consultarea planului şi eventuale observaţii se pot face la sediul CJ Timiş ori pe site-ul instituţiei – www.cjtimis.ro. Planul de amenajare teritorială reprezintă proiecţia spaţială de dezvoltare pe următorii 10 ani.

http://www.tion.ro/timisul-are-plan-de-amenajare-a-teritoriului/1332708

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *