Susținerea principiilor doctrinei liberale în contextul stării decadente a PNL și a politicii românești. 20 Feb 2017

Dragi prieteni, membri PNL, apolitici sau care vă raportați la valorile liberale autentice, mesajul pe care vi-l transmit în cele de față vine într-un moment în care Partidul Național Liberal se află într-o starea absolut dezamăgitoare, accentuată de adâncirea într-o profundă promiscuitate a întregii clase politice românești. În aceste condiții, convingerea mea este că doar o veritabilă resetare și reconstrucție din temelii mai pot salva PNL de la a urma drumul trist pe care l-au parcurs, după Revoluție, partidele istorice românești. Pentru a se salva și pentru a-și recupera locul pe care îl merită în istorie, este nevoie de o aliniere a acțiunilor PNL la doctrina liberală adevărată, dincolo de interesele personale ale unora sau altora. Am spus acest lucru până acum și voi continua să îl afirm fățiș și de acum încolo, chiar cu o intensitate și mai mare în aceste luni de dinaintea alegerilor interne.

În ultimii ani am strâns de multe ori din dinți în partid și în filiala PNL Timiș și m-am luptat să rezist și să promovez un sistem de valori sănătos, în speranța că unele fapte ori situații -care nu aveau nicio legătură cu liberalismul- vor fi eliminate, prin constituirea unei mult-așteptate mase critice de membri însuflețiți de aceleași principii. Din păcate, însă, istoria ne-a arătat că -de multe ori- principiile pierd în fața provocărilor și că unii oameni abdică prea ușor atunci când în joc este și interesul lor personal. Majoritatea membrilor PNL s-au ferit până acum să discute despre aceste aspecte, de teamă sau din alte motive.

În ceea ce mă privește, am aderat din convingere la PNL acum mulți ani, fără a avea în spate niciun „tătuc” (așa cum complet fără temei au afirmat unii), tocmai pentru aceste principii liberale. Și nu mai sunt dispus să accept dizidențele ideologice și de manifestare care au loc în PNL. Consider că sunt dator, în primul rând față de mine, să apăr aceste principii, înainte să mă gândesc la alte demersuri radicale, așa cum au făcut alți colegi deja.

Cred că România are nevoie de o doctrină liberală sănătoasă, pentru ca echilibrul social și prosperitatea pe care ni le dorim cu toții să se înfăptuiască. Vă îndemn, așadar, pe toți cei care doriți să reînviem și să potențăm împreună liberalismul autentic, spiritul liberal adevărat și acțiunile aliniate fără niciun fel de rabat la aceste principii să mă contactați aici sau în privat. Împreună vom lua decizia asupra a ceea ce e nevoie să realizăm.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *