Ședința plenară a Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională a Adunării Regiunilor Europene, Bruxelles, 2013 4

Ședința plenară a Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională a Adunării Regiunilor Europene, noiembrie 2013

Ședința plenară a Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională a Adunării Regiunilor Europene desfășurată la Bruxelles, la începutul lunii noiembrie 2013, a fost prima ședință plenară organizată după preluarea de către mine a poziției de președinte al Comisiei 1 a ARE, în urma alegerilor care au avut loc în lunile aprilie-mai 2013, în Dnipropetrovsk și Paris.

Abordarea interactivă și dinamică, precum și dorința pe care mi-am manifestat-o de a imprima un suflu nou lucrărilor din Comisie au fost receptate foarte pozitiv de către colegii mei din cadrul ARE.

De altfel, pe durata mandatului meu de doi ani am promovat caracterul interactiv al ședințelor de lucru, atmosfera colocvială și stimulativă, precum și o întocmire eficientă a agendei de lucru. Organizarea activității celor patru grupuri de lucru din cadrul Comisiei a fost făcută astfel încât prioritățile și planurile de acțiune să reflecte realitățile și necesitățile regiunilor membre ale ARE.

În cadrul acestei prime ședințe plenare a Comisiei 1 au avut loc și alegerile pentru desemnarea a doi lideri de grup și a unui vicepreședinte.

Pe lângă grupurile de lucru deja existente (Dezvoltare Rurală și Agricultură, Transport, Energie și Mediu), am propus crearea unui grup de lucru pentru Investiții, Afaceri și IMM-uri. Interesul mare față de acesta s-a concretizat în opțiunea a numeroși membri pentru a adera la el.

În cadrul aceleiași ședințe au fost prezentate rapoartele de activitate ale grupurilor de lucru, de la ultima ședință plenară din luna aprilie 2013.

Au fost dezbătute proiecte și oportunități legate de finanțările europene, activități legate de inovare, programul RUR@CT și au fost votate prioritățile mandatului și planurile de acțiune pentru grupurile de lucru pentru anul 2014.

Cu o zi înaintea desfășurării ședinței plenare, am organizat 4 workshop-uri de pregătire, pentru fiecare grup de lucru, inclusiv cel nou înființat.

Bruxelles, 6 noiembrie 2013

Ședința plenară a Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională a Adunării Regiunilor Europene, Bruxelles, 2013 4 Ședința plenară a Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională a Adunării Regiunilor Europene, Bruxelles, 2013 3 Ședința plenară a Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională a Adunării Regiunilor Europene, Bruxelles, 2013 2 Ședința plenară a Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională a Adunării Regiunilor Europene, Bruxelles, 2013 1

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *