Sedinta AGA a euroregiunii DKMT (Dunare-Kris-Tisa-Mures), 2013 3

Ședință AGA a Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa, decembrie 2013

La jumătatea lunii decembrie 2013, în calitate de vicepreședinte și reprezentant al Consiliului Județean Timiș, am participat la ședința AGA a Euroregiunii DKMT, care a avut loc în Ungaria.

Discuțiile au vizat cu precădere identificarea surselor viitoare de finanțare europeanăstadiile de planificare strategică pentru ciclul 2014-2020 și cele 3 programe transfrontaliere aferente celor 3 granițe, Strategia UE pentru Regiunea Dunării, programul INTERREG etc.

Totodată, s-a convenit asupra bugetului pentru anul 2014 alocat serviciului de utilitate publică din Szeged, care deservește din punct de vedere executiv această euroregiune.

În conferința de presă televizată organizată la fața locului, am susținut personal necesitatea cooperării pe mai multe paliere: creșterea mobilității persoanelor și a mărfurilor în zonă (prin construirea de drumuri peste graniță și de puncte de trecere a frontierei), o Politică Agricolă Comună (în condițiile în care Euroregiunea DKMT are 4 milioane de cetățeni și posibilități de a produce hrană pentru 10 milioane), crearea unor avantaje strategice (cum ar fi construirea unui hub intermodal de transport care să unească Europa, via Euroregiunea DKMT, pe căile de transport feroviară, rutieră, aeriană și navală).

11 decembrie 2013

Referințe media:

PROPUNERE LIBERALĂ PENTRU PLANIFICAREA PROGRAMULUI TRANSFRONTALIER ROMÂNIA-UNGARIA 2014-2020

Sedinta AGA a euroregiunii DKMT (Dunare-Kris-Tisa-Mures), 2013 4 Sedinta AGA a euroregiunii DKMT (Dunare-Kris-Tisa-Mures), 2013 3 Sedinta AGA a euroregiunii DKMT (Dunare-Kris-Tisa-Mures), 2013 2 Sedinta AGA a euroregiunii DKMT (Dunare-Kris-Tisa-Mures), 2013 1

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *