Robu cere din nou ajutor de la Guvern! Vrea cu orice preț ca Timișoara să fie metropolă

Sursa text + foto: www.sursadevest.ro

Publicat: 8 octombrie 2015

Autor: Alice Trifu

Ideea primarului Nicolae Robu de a absorbi comunele adiacente orașului și de a metropoliza Timișoara, rămâne în picioare, iar mințile luminate din Consiliul Consultativ Economic al Timișoarei (CCE) încearcă din răsputeri să găsească cele mai bune soluții pentru a duce dezideratul edilului la capăt cât mai repede. Un lucru e clar însă: Guvernul trebuie să-și aducă și el aportul.

Peste 20 de persoane din mediul de afaceri timișorean și nu numai s-au implicat în a aduce idei pentru metropolizarea Timișoarei. Totul s-a întâmplat în cadrul CCE, condus de Marian Vasile, care a fost însărcinat de primarul Nicolae Robu să facă tot ceea ce trebuie pentru a pune la capăt puzzle-ul ce unește Timișoara de comunele limitrofe.

„29 de participanți s-au implicat activ în acest proiect. Noi avem pe portalul ADETIM, www.banat-business.ro documente programatice ce țin de Timișoara și zona periurbană și lucrăm cu ele. Obiectivele noastre sunt foarte clare: vrem să studiem modelele de succes pentru a le urma și vrem să implicăm societatea civilă în formarea metropolei Timișoara”, a declarat Marian Constantin Vasile, la întâlnirea CCE ce a avut loc ieri, unde s-a stabilit foarte clar că acesta este proiectul pilon de care structura se va ocupa.

Ideea că proiectul trebuie dezbătut alături de societatea civilă a fost susținută și de primarul orașului de pe Bega, care consideră cămetropolizarea Timișoarei nu se poate face cu forța, ci numai prin susținerea cetățenilor din oraș și din comunele adiacente.

„Trebuie să clarificăm conceptul pentru noi, să înțelege exact ce vrem să facem și apoi să ducem o campanie de diseminare a conceptului nu numai în rândul timișorenilor, ci și să diseminăm în jurul Timișoarei și, cu răbdare, să câștigăm adepți pentru că ce am propus eu nu se poate face cu forța. Ar fi bine să facem în forță, dar cu forța nu se poate face. Oamenii trebuie să rezoneze cu conceptul, să-l susțină și să pună umărul la punerea lui în practică. Noi am făcut pași concreți, iar cei ce trăiesc în Dumbrăvița sau Ghiroda pot vedea beneficiile. Am în vedere proiectele de extindere a liniilor de firobus. Am lansat un proiect de valorificare a Pădurii Bistra în parteneriat cu Moșnița Nouă, Ghiroda, Bucovăț și Recaș și sunt și alte parteneriate pe care le avem în vedere”, a ținut să puncteze Nicolae Robu.

Cu toate acestea, primarul recunoaște că într-un orizont apropiat de timp punem numai să visăm la metropola Timișoara, deși, spune el, cu ajutorul Guvernului situația s-ar putea simplifica considerabil.

„Nu va fi ușor. Șansele de reușită într-un orizont de timp mai scurt ar fi dacă Guvernul ar înțelege să creeze un cadru pilot pentru că ce vrem noi să facem aici, trebuie făcut în multe locuri din Românie. Noi ne-am asuma acest cadru care s-ar putea reprica în alte părți ale țării”, a mai spus Robu.

Uite AICI cum are de gând primarul să transforme Timișoara în metropolă.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *