Renaşte Parcul Industrial al CJ Timiş. Au venit trei firme noi, iar cu a patra se negociază

Renaşte Parcul Industrial al CJ Timiş. Au venit trei firme noi, iar cu a patra se negociază

MIERCURI, 26 MARTIE 2014

„La momentul actual, cu cele 22 de contracte, valoarea totală a investiţiilor existente şi preconizate este de 32 de milioane de euro, aproximativ, implicând 550 de angajaţi”, spune Marian Vasile, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş

Renaşte Parcul Industrial al CJ Timiş. Au venit trei firme noi, iar cu a patra se negociază 2

TreiFIRME au venit recent în Parcul Industrial din Timişoara. Platforma pusă la punct de Consiliul Judeţean Timiş va găzdui, cel mai probabil, şi a patra firmă, dar deocamdată cu această societate se duc negocieri directe. După un timp în care firmele au cam fugit de parcul industrial, acum a venit vremea ca parcul să se umple. Nu e la capacitate maximă, dar 80 la sută din suprafaţa lui este ocupată. „În primul trimestru al lui 2014 am organizat mai multe secţiuni de licitaţie şi în urma lor am reuşit să încheiem patru noi contracte de concesiune a parcelelor din aria respectivă, ajungând la un grad de ocupare de 82 la sută – 22 de parcele din 26 – înTOTAL. La momentul actual, cu cele 22 de contracte, valoarea totală a investiţiilor existente şi preconizate este de 32 de milioane de euro, aproximativ, implicând 550 de angajaţi”, spune Marian Vasile, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

„Încasările lunare medii din redevenţă şi chirii sunt de aproximativ 24.000 de euro, iar cheltuielile sunt de aproximativ 9.000 de euro”

Pe lângă aceste contracte de concesiune mai sunt şi contracte de închiriere a spaţiilor din pavilionul administrativ – 7 contracte la momentul actual. Sunt şi 22 de contracte de incubare, pentru că acolo funcţionează şi un incubator de afaceri. Cele 4 noi contracte din trimestrul I totalizează investiţii preconizate de 2.400.000 de euro, creând 113 locuri noi de muncă. „Cu una dintre firme suntem în proces de negociere. Sunt trei firme cu care am semnat contractul plus una în negociere. Încasările lunare medii din redevenţă şi chirii sunt de aproximativ 24.000 de euro, iar cheltuielile sunt de aproximativ 9.000 de euro”, spune Marian Vasile. Pe lângă acestea, CJ Timiş mai are şi alteVENITURI din acest parc industrial şi tehnologic, poate închiria sala, mai există drept de servitute, inclusiv de la incubatorul de afaceri se mai percep nişte sume.

„Un parc industrial tehnologic de afaceri, care este în administrarrea unei entităţi publice, nu trebuie în primul rând să aducăVENITURI, ci să faciliteze şi să stimuleze dezvoltarea economică.”

Pe lângă cei 24.000 de euro se mai încasează şi alte sume. Problema este însă alta, că unii oameni nu înţeleg că un astfel de parc nu trebuie să fie neapărat profitabil. „Un parc industrial tehnologic de afaceri, care este în administrarrea unei entităţi publice, nu trebuie în primul rând să aducă venituri, ci să faciliteze şi să stimuleze dezvoltarea economică prin atragerea investitorilor, crearea de locuri deMUNCĂ, investitori care dacă prosperă vor plăti taxe şi impozite către bugetele locale. Trebuie văzută bivalenţa unui astfel de parc industrial şi tehnologic. Stimulăm dezvoltarea economică în primul rând şi în al doilea rând generăm profit”, spune vicepreşedintele Marian Vasile. Chiria e minim 4 euro pe metru pătrat pe an, de aici se începe negocierea. Se fac atât concesionări cât şi închirieri.

Ce produc cele treiFIRME

Una dintre cele trei firme cu contractul semnat deja produce copolimeri aplicaţi pe materialele de construcţie, are capital integral românesc, înfiinţată în 1994, alta are lucrări de instalaţii electrice, reţele de telecomunicaţiii şi securitate,FIRMĂ cu capital românesc înfiinţată în 2006 şi a treia – relocare utilaje industriale – doresc să facă o linie de producţie pe ambalaje lemn şi polietilenă – firmă românească înfiinţată în 2002. A patra firmă este în proces de negociere directă.

Sursa: http://www.ziuadevest.ro/35-actualitate/45818-renaste-parcul-industrial-al-cj-tim-au-venit-trei-firme-noi-iar-cu-a-patra-se-negociaza

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *