Projob în Regiunea de Vest: Şanse mari pentru 300 de şomeri de a-şi găsi un loc de muncă

Sursa: www.ziuadevest.ro

Publicat: 09 mai 2014

Autor: Gh. Miron

În prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Marian Vasile, şi a directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş, Florentin Laţcu, Fundaţia Bethany Timişoara a lansat proiectul Projob, în sprijinul şomerilor din Regiunea de Vest, joi, 8 mai.

Codruţa Darida, directorul fundaţiei, a precizat că aproape 300 de persoane inactive, din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, aflate în căutarea unui loc de muncă şi şomeri de lungă durată pot participa la cursuri de mediere, consiliere şi orientare profesională sau la cursuri de calificare şi de recalificare pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Marian Vasile a felicitat fundaţia pentru acest proiect extrem de util şi a spus că Programul 2014-2020 va fi îmbunătăţit, în acest moment, se lucrează la el. Consilierea este utilă pentru dezvoltarea personală. Oamenii trebuie să fie stimulaţi să producă, iar instruirea la toate nivelurile este benefică pentru toţi: angajaţi şi clienţi.

Florentin Laţcu a reamintit că AJOFM Timiş este alături de Fundaţia Bethany în implementarea proiectului. De asemenea, el a mai amintit că, la sfârşitul lunii aprilie, în Timiş erau 5.418 şomeri, iar rata şomajului era de 1,54%. Cele mai multe locuri de muncă au provenit din sectorul privat: 2.813. Sectorul de stat a oferit numai 151 de locuri de muncă în aprilie.

Projob - 1

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *