Podul peste Bega din Sanmihaiu Roman intra in reparatii, 2014 1

Debut al lucrărilor de reparații la podul peste Bega din Sânmihaiu Român, martie 2014

Problemele semnalate într-un raport al Comisiei Tehnico-Economice a Consiliului Județean Timiș, al cărei președinte am fost pe durata mandatului de vicepreședinte al CJT, vizând starea de degradare a podului de peste Bega de la Sânmihaiu Român, au impus includerea lucrărilor de reparații ale acestuia pe lista de investiții prioritare a CJT.

Raportul Comisiei Tehnico-Economice semnala, printre alte neajunsuri, lipsa etanșeității căii, distrugerea rosturilor de dilatație/tasare și degradarea betonului, din cauza infiltrării apei meteorice în structura de rezistență a podului.

În calitate de președinte al Comisiei Tehnico-Economice și inițiator al acestui proiect, am anunțat, la finalul lunii martie 2014, că podul de la Sânmihaiu Român va intra în reparații începând din luna aprilie 2014, pentru o perioadă de timp estimată la aproximativ 9 luni.

La finalul lunii martie 2014, procedura de licitație pentru atribuirea lucrărilor de reparații era deja finalizată și era semnat și contractul cu executantul, urmând să mai fie obținute doar două avize pentru eliberarea autorizațiilor de construcție necesare, de la Mediu și de la Enel.

În vederea asigurării continuității traficului rutier în zonă pe durata efectuării lucrărilor de reparații s-a optat atunci, în acord cu executantul lucrărilor, pentru restricționarea traficului și nu pentru închiderea podului.

Timișoara, martie 2014

Referințe media: Atentie soferi! Podul peste Bega din Sanmihaiu Roman intra in reparatii

 

Podul peste Bega din Sanmihaiu Roman intra in reparatii, 2014 1

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *