Plen CJT - Foto TION

PNL incearca din nou sa ocupe locul vacant din Consiliul Judetean Timis

Sursa: www.tion.ro

Publicat: 22 octombrie 2015

Autor: Adrian Panduru

Consiliul Judeţean Timiş este pe cale să se reîntregească, după ce consilierul judeţean Sorin Cociobea a fost exclus din rândurile colegilor săi. Liberalii propun validarea următorului de pe listă – Balint Petrescu, cel aflat pe lista PDL. Dar PDL a fuzionat cu PNL, deci, prin urmare, urmează la rând reprezentantul PNL-ului. Situaţia e mai complicată, dacă ne gândim că Sorin Cociobea a fost exclus în luna aprilie a acestui an din consiliu, dar şi din PSD.

Pe scurt, Sorin Cociobea a trecut înainte de alegeri, în 2012, prin intermediul Ordonanţei 55 (care între timp a fost declarată neconstituţională) de la PDL la PSD. Apoi, Cociobea a decis să devină independent şi să lepede haina PSD-ului, cel puţin în consiliu.

PSD-ul a contraatacat: a decis excluderea sa din partid şi vacantarea mandatului de consilier judeţean, prin retragerea sprijinului politic. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Cociobea a atacat decizia de excludere a sa din consiliul judeţean în instanţă şi a cerut suspendarea acestei hotărâri de excludere.

Social democrații au depus cerere pentru ca Filip Stancu să fie cel care va urma, de pe lista… USL. Şi această cerere e întortocheată.

Practic, pe lista fostului USL (PNL plus PSD) ar urma Vergina Popescu, care este inspector şef judeţean la Inspectoratul de Stat în Construcţii, deci funcţionar public. Cei din PSD au spus că, cel mai probabil, Vergina Popescu (PNL) va spune pas acestei numiri, deoarece este funcţionar public. După ea următorul pe listă ar fi Filip Stancu (PSD), actual director la Metrologie.

Ultimele discuţii în consiliu pe acest subiect au fost în luna mai, când ambele partide au venit cu propunerile lor (Balint Petrescu – PNL, respectiv Filip Stancu – PSD), dar nu exista o prevedere legală care să le spună celor din consiliu cine este îndreptăţit să pună următorul consilier în funcţie.

Acum, liderul grupului de consilieri PNL din Timiş, Marian Constantin Vasile, spune că autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a emis o informare care îi dă dreptul Partidului Național Liberal să pună în scaunul lui Coicobea pe următorul pe listă – Balint Petrescu. Prin urmare, la următorul plen, de săptămâna viitoare, liberalii îl propun pe Balint Petrescu pentru a ocupa postul vacant.

Dar povestea nu se termină aici. Dacă Sorin Cociobea câştigă procesul, atunci ar putea fi repus în funcţie.

„Este bine să fie un număr impar de consilieri. Noi am solicitat ocuparea postului pe baza hârtiei venită de la Autoritatea Electorală Permanentă, care spune că trebuie validat următorul supleant din partidul din care a fost ales cel care a fost demis din Consiliul Judeţean Timiş. În august a venit răspunsul de la AEP, noi am depus la începutul lui octombrie proiectul. Şansele eu zic că sunt mai mari ca data trecută, sunt optimist, nu ştiu dacă cineva vrea să-şi asume din nou încălcarea legii şi a poziţiei AEP”, spune Marian Constantin Vasile.

Dacă va fi validat Balint Petrescu, atunci PNL-ul ar avea 15 consilieri judeţeni.

Plen CJT - Foto TION

Plen CJT – Foto TION

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *