Planul de Amenajare Teritorială a Judeţului Timiş - în dezbatere

Planul de Amenajare Teritorială a Judeţului Timiş – în dezbatere

plan

12 septembrie 2013

Planul de Amenajare a Teritoriului Judeţului Timiş este gata şi a fost supus dezbaterii publice joi, la finalizarea realizării lui. Planul de amenajare a teritoriului este expresia spaţială a dezvolătrii economice, culturale şi în alte domenii a judeţului.

Practic, o predicţie a dezvoltării judeţului din toate punctele de vedere pe următorii 10 ani. O linie directoare de dezvoltare, pentru ca această dezvoltare în viitor să nu fie una haotică. Acest plan armonizează întregul teritoriu, asigurând un echilibru în dezvoltare pe toate planurile. A fost un volum uriaş de documentaţii şi studii care au trebuit parcurse de realizatorii acestui plan, care are 10 volume. Volumele cuprind cadrul natural, mediu, căi de comunicaţie şi transport, gospodărirea apelor, populaţia şi reţeaua de localităţi, strategia de dezvoltare spaţială a judeţului Timiş şi altele.

„Vorbim de viitorul nostru pe urmtorii 10 ani”

Consiliul Judeţean Timiş a contribuit serios la realizarea acestui plan, fiind principala sursă de documentare. „Vorbim de viitorul nostru pe următorii 10 ani. Am luat în calcul şi diverse alte lucrări pe care le avem la nivel naţional – spre exemplu conceptul strategic de amenajare a teritoriului pentru anul 2020. Au fost luate în calcul o serie de elemente astfel încât să susţinem dezvoltarea durabilă a judeţului nostru”, a spus Marian Vasile, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Trei ani a durat actualizarea Planului de Amenajare a Judeţului Timiş. Cei care au elaborat acest plan s-au întâlnit 15 grupuri de lucru.

Sursa: http://ziuadevest.ro/actualitate/41843-planul-de-amenajare-teritorial-a-judeului-timi-in-dezbatere.html

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *