Planul de amenajare a Timisului pe zece ani, rezolvat in trei luni

Publicat la: 12 August 2013 | de

Vicepreşedintele CJ Timiş, liberalul Marian Vasile, a reușit o adevărată performanță: în doar trei luni a obţinut peste 40 de avize judeţene şi naţionale. Acestea erau necesare pentru Planul de Amenajare a Teritoriului Judeţului Timiş. PATJ este expus în detaliu în holul sălii multifuncţionale de la CJT.

Planul de amenajare a Timisului pe zece ani, rezolvat in trei luni

 

Planul de amenajare a teritoriului reprezintă previziunea de dezvoltare a Timişului în următorii zece ani. În acest moment, planul cuprinde nouă volume, la care se va adăuga încă unul, care urmează să fie finalizat complet. „Planul de amenajare teritorială reprezintă proiecţia spaţială de dezvoltare pe următorii zece ani. Suntem în fază finală de avizare. Este vorba despre o viziune care va depăşi cu siguranţă mandatele noastre politice actuale. Judeţul trebuie să beneficieze de coerenţă şi de soluţii potrivite pentru dezvoltarea socio-economică. Invit toţi cetăţenii interesaţi la procesul deliberativ şi de consultare”, a spus vicepreşedintele CJT, Marian Vasile.

„Încercăm să implicăm toţi actorii importanţi, pentru a avea toate posibilităţile de dezvoltare a judeţului”, a completat șeful instituției, Titu Bojin. Dezbaterea publică pe PATJ va avea loc pe 12 septembrie. „A fost o colaborare începută în 2011 cu o asociere deFIRME din Bucureşti, care a avut un grafic de desfăşurare. Expoziţia va rămâne deschisă o lună de zile, urmând ca la finalul anului să avem acest plan aprobat şi la nivel judeţean”, a spus Loredana Pălălău, arhitect-şef al judeţului Timiş.

Sursa: http://debanat.ro/2013/08/planul-de-amenajare-a-timisului-pe-zece-ani-rezolvat-in-trei-luni_56246.html

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *