Peste 75 milioane lei din creditul CEC Bank direcționate către reabilitarea drumurilor județene

Sursa text + foto: http://gazetadinvest.ro/12361-2/

Publicat: 26 ianuarie 2016

Autor: Oana Mușat

Restul de bani rămaşi din creditul de la CEC, de la proiectele europene nefinalizate în Timiş vor fi redirecţionaţi pentru reabilitarea drumurilor judeţene. Este vorba de 75 de milioane 400 mii lei, sume luate de la proiectele de modernizare a Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judeţean Timişoara şi de la Parcul Tehnologic pentru Energie Alternativă.

Astfel, drumurile care vor fi reabilitate sau modernizate cu banii rămaşi de la proiectele europene nefinalizate sunt: Şemlacu Mare – Ferendia, Drăgsinești – Fârdea, Iohanisfeld – Ivanda, Babșa – Ghizela, Făget – Drăgsinești, Șipet – Folea, Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg și Hitiaș – Bacova.

Reamintim, CJ Timiș a contractat, în primăvara lui 2014, un credit în valoare de 200 de milioane de lei. Toate cele patru proiecte europene au fost pierdute. Astfel că luni, în ședința de plen, aleșii au votat redistribuirea acestei sume către drumurile județene.  În plus, au aprobat și prelungirea perioadei de tragere din linia de credit până la 31 decembrie 2016.

De cealaltă parte, grupul consilierilor PNL s-au arătat nemulțumiți de prelungirea creditului pentru derularea proiectelor. Marian Vasile este de părere că direcționarea acestor bani către unele obiective este nejustificată.“PNL nu poate fi de acord cu prelungirea creditului, mai ales că gradul de îndatorare al CJ este, în prezent, de 24%. Se propune direcționarea acestor bani către unele obiective care nu se justifică. Viitorul fiind al proiectelor cu fonduri europene noi trebuie să ne gândim la generarea unor proiecte majore pentru Timiș. Nu putem să investim bani în această direcție, care nu produce direct bani sau efecte stimulative pentru economia județului Timiș. Grupul PNL este împotriva acestui proiect”, a spus consilierul PNL, Marian Vasile.

Consilieri CJT plen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *