Participare la concertul din Peștera Românești, octombrie 2016

Ieri, în drum spre concertul de la peștera Românești, am realizat că am participat de 4 ori în 5 ani la acest eveniment.

Din mai multe motive. Am iubit dintotdeauna muzica clasică, am cântat la pian și m-am modelat sufletește încă din copilărie în acest mediu. Iubesc deopotrivă fenomenul cultural în sine pe care îl reprezintă acest concert inedit. Un fenomen care gravitează în jurul unei orchestre și organizatori minunați și a unei plimbări superbe sub razele aurii ale toamnei. Anul trecut, în discursul pe care l-am susținut, le-am mărturisit celor prezenți că mă bucură faptul că ”au refăcut legătura cu pământul”, având în vedere glodul cu care ne-am luptat pentru a ajunge la peșteră. Ieri ne-am confruntat cu aceeași situație, căci plouase nu cu mult timp înainte. Drept pentru care acum spun: mă bucur că tot mai mulți dintre români sunt cu picioarele pe pământ și cu sufletul în cer…

E minunat că noi, oamenii, iubim muzica, această formă de manifestare a artei și culturii care ne dezvoltă în multe privințe și ne ajută să vedem șansa unor noi perspective!

Timișoara, 24 octombrie 2016

romanesti-2016-4 romanesti-2016-7 romanesti-2016-10

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *