Master Planul Energetic reduce facturile

1625474_760228137321933_402979600_n

Publicat la : Sat, Mar 29th, 2014

Master Planul Energetic al judeţului Timiş ar putea reduce facturile la energia electrică atât pentru cetăţeni cât şi pentru instituţiile publice.  Astfel, Timișul este al doilea judeţ din țară, după Alba, care are un Master Plan Energetic.

Documentul este aproape gata şi presupune şi investiţii de milioane de euro.  A fost redactat de grupuri de lucru formate din specialişti din mediul de afaceri şi administraţia publică care au luat în considerare factori precum balanţa energetică a judeţului – care evidenţiază producţia şi consumul de energie şi planul de măsuri pentru generarea eficienţei energetice – reducerea noxelor, susţinerea industriei, stimularea producerii energiei din surse regenerabile.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Marian Constantin Vasile spune că aceşti bani vor fi recuperaţi prin economiile scontate.

„În domeniul transportului public s-ar putea ca până în 2020 să avem oECONOMISIRE a energiei de 6000 de megawati pe an. La fel în domeniul iluminatului public 6800 de megawati pe an. Pentru energia termică am putea economisi nu mai puțin de 27000 de megawati pe an”, spune Marian Constantin Vasile.

Asociaţia pentru Managementul Energiei Timiş a fost înfiinţată la iniţiativa oficialilor CJT, în parteneriat cu Primăria Timişoara, Colterm, CCIAT, UPT şi FALT în cadrul programului cu finanţare europeană Energie Inteligentă pentru Europa.

Sursa: http://www.pentrutimisoara.ro/stiri_timisoara/master-planul-energetic-reduce-facturile.html

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *