Marian Vasile - Foto Gazeta din Vest

Marian Vasile nemulțumit de gestionarea drumurilor din Timiș. Vezi ce propune.

Sursa text + foto: www.gazetadinvest.ro

Publicat: joi, 24 septembrie 2015

Autor: Oana Mușat

Consiliul Județean Timiș refuză în continuare să cumpere cântare pentru măsurarea gabaritului vehiculelor grele, care distrug drumurile judeţene. Problema a fost dezbatută joi, de consilierul judeţean PNL, Marian-Constantin Vasile.

Astfel el propune cumpărarea a minim cinci cântare şi construirea unor platforme alveolare/parcări aferente, unde să poată fi cântărite camioanele. Un astfel de cântar costă 12.000 euro, iar platformele câteva sute de mii lei. Vă reamintim că Marian Vasile a depus în 7 septembrie către CJ o solicitare pentru iniţierea unui proiect de hotărâre ce priveşte aprobarea unui regulament de funcționare a cântarelor. “Am depus un proiect de hotărâre pentru CJ. Din păcate, aparatul executiv tergiversează aceste demersuri care sunt normale. Ceea ce este grav, este că din 2012 am observat că se stagnează pe acest subiect. Având în vedere că bugetul alocat anul acesta pe drumurile județene este de o sută șaiprezece milioane lei, eu cred că se pot investi câteva milioane lei pentru achiziționarea cântarelor, dar totodată implementarea unor platforme de cântărire a acestor vehicule. Astfel s-ar salva foarte mulți bani publici în viitor. Trebuie să existe un regulament foarte clar adoptat de CJ pentru monitorizarea acestor vehicule”, susține consilierul PNL, Marian Vasile.

CJ Timiș are în gestiune, prin Direcția de Drumuri Județene, o rețea de 1.600 km de drumuri județene. În plus, consilierul liberal a dat ca exemplu drumul judeţean Făget – Săvârşin şi podul situat pe el, care este deteriorat din cauza unor astfel de transporturi agabaritice. “Sunt tot felul de camioane care cară piatră şi depăşesc tonajul. Podul respectiv suportă 22 de tone, dar peste el trec maşini cu tonaj dublu şi treceau inclusiv mai multe camioane deodată. Podul a început să se fisureze, iar primarul din Făget a atras atenţia CJ că aceste lucruri nu pot continua”, a adăugat Marian Vasile.

Potrivit acestuia, Primăria Făget a dispus amendarea Consiliului Județean Timiș pentru acest lucru.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?t=2&v=pVHnQh01Uf0

Marian Vasile - Foto Gazeta din Vest

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *