Marian Vasile, discurs despre descentralizare, in Albania

Publicat la: 07 Iulie 2013 | în | de

Marian Vasile, discurs despre descentralizare, in Albania

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Marian-Constantin Vasile, a participat, în ultima săptămână, la mai multe întâlniri organizate de Adunarea Regiunilor Europene (ARE). Acestea au avut loc în Albania, țară care își dorește obținerea statutului oficial de candidat pentru aderarea la UE.

Marian-Constantin Vasile a vorbit, la întâlnirea din orașul Kukës, despre descentralizare și regionalizare, fiind unul dintre invitații principali pentru a împărtăși pregătirile care se fac în procesul similar desfășurat în România. Albania încearcă și ea să-și îmbunătățească sistemul administrativ propriu, demarând deja diverse măsuri în această privință. Liberalul timișean a descris situația și demersurile din România, precum și etapele parcurse până acum și a explicat argumentele pentru care această reformă complexă trebuie pusă în practică în 2013.

„Faptul că am participat ca vorbitor la acest seminar organizat de Adunarea Regiunilor Europene pentru a ajuta Albania în pașii care trebuie să îi întreprindă pentru a adera la UE m-a făcut să înțeleg și mai mult similaritățile care există în țările Europei de Est, membre sau nu ale UE. A fost o ocazie să înțeleg problemele și provocările acestei țări și să contribui cu propria mea experiență trăită în România la adresarea lor, inclusiv din postura de președinte al Comisiei Economice și de Dezvoltare Regională a ARE”, a declarat Marian-Constantin Vasile.

Vicepreședintele CJ Timiș a participat și la o ședință a Biroului Executiv ARE. Obiectivul acestor ședințe este întărirea și repoziționarea Adunării Regiunilor Europene ca partener preferat de lucru al instituțiilor europene pentru subiecte de nișă implementate de această organizație.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *