Marian Vasile, convins că PNL va ajunge la conducerea CJT! S-au lansat vorbe grele la adresa lui Titu Bojin

Sursa: http://www.sursadevest.ro/stire/marian-vasile-convins-ca-pnl-va-ajunge-la-conducerea-cjt-s-au-lansat-vorbe-grele-la-adresa-lui-titu-bojin

Publicat: 14 ianuarie 2016

Autor: Alice Trifu

Atac dur lansat astăzi la adresa președintelui Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin! Fostul vicepreședinte al instituției, liberalul Marian Vasile îl acuză de lipsă de viziune și de incompetență, spunând că social-democratul a afundat CJT în datorii.

“A prezentat bilanțul pe 2015 (n.r. Titu Bojin) și a demonstrat încă o dată lipsa de viziune, lipsa de capacitate și a arătat iar că este adeptul sloganului: <<după mine, potopul>>”, a punctat liberalul în deschiderea unei conferințe de presă.

Marian Vasile îl critică pe social-democratul de la cârma CJT pentru gestionarea unui împrumut luat în anul 2013 pentru implementarea unor proiecte europene și pentru reparații la drumuri județene. Vorbim despre de 200 milioane de lei, care ar fi fost folosite, după spusele liberalului, inadecvat. Practic, CJT a ratat toate proiectele europene pe care s-a angajat să le implementeze, astfel că majoritatea banilor împrumutați de la bancă au fost utilizați pentru asfaltarea mai multor drumuri județene. Au mai rămas 76 de milioane, dar Titu Bojin a anunțat încă de la sfârșitul anului trecut că dorește să-i utilizeze și pe aceștia în 2016 tot la reparații la șosele.

Afirmația a atras vorbe grele din partea fostului vicepreședinte de CJ, Marian Vasile, care spune că instituția este afundată în datorii, acum că nu va mai primi nimic înapoi de la Uniunea Europeană.

„Probabil se va intra într-un blocaj financiar pentru că s-a ajuns la o îndatorare de 24 % prin contractarea tranșei II de credit bancar, cele 200 milioane de lei ceea ce va duce la următorul scenariu: Pe ciclul 2014-2020, atunci când noi județul Timiș și cetățenii și administratorii vom încerca să contractăm proiecte majore cu finanțare europeană și vom avea nevoie de co-finanțarea noastră nu vom putea face acest lucru pentru că suntem prea îndatorați”, a afirmat liberalul.

Chiar și așa, în ciuda posibilității de a nu reuși să implementeze toate proiectele visate din cauza datoriilor pe viitor, PNL își asumă în proporție de 100% preluarea conducerii instituției. La 1 februarie, numele candidatului PNL la șefia CJ Timiș va fi făcut public, iar dacă va fi să fie Marian Vasile, acesta susține că este mai mult decât pregătit:

„Eu cred cu tărie că vom câștiga președenția CJT. În cazul în care filiala Timiș și Bucureștiul îmi validează candidatura pentru președenția CJT, îmi asum 100% acest deziderat, mai mult eu consider că PNL va câștiga certamente alegerile”.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *