Marian Vasile, consilierul primarului Nicolae Robu,Să ne pregătim să accesăm viitoarele fonduri ale Uniunii Europene

Marian Vasile, consilierul primarului Nicolae Robu: „Să ne pregătim să accesăm viitoarele fonduri ale Uniunii Europene”

Miercuri, 17 septembrie, de la ora 18, sala de conferinţe a Hotelului Boavista din Timişoara a fost neîncăpătoare.

Tineri întreprinzători, manageri şi patroni de FIRME, în frunte cu reprezentanţii autorităţilor locale, au participat la dezbaterea publică „Investeşte în tine! Fii antreprenor!” Evenimentul a fost organizat de Clusterul de Energii Sustenabile, în parteneriat cu Tineretul Național Liberal Timişoara.

„Să recunoaştem dificultăţile şi să ne pregătim să putem accesa viitoarele fonduri ale Uniunii Europene. ADR Vest ne ajută să accesăm fondurile. E bine să funcţioneze această entitate. Trebuie să ne concentrăm eficient, să prezentăm ceva concret, fiindcă tot ce vom face va fi măsurabil. Uniunii Europene nu îi convine să investească în ceva care nu are impact”, a declarat ing. Marian Vasile, consilierul personal al primarului Nicolae Robu şi președintele Comisiei Economice și Dezvoltare Regională din cadrul Adunării Regiunilor Europene.

Dr. Olimpia Oprea, manager proiecte Programul Operațional Sectorial „Cresterea Competitivității Economice”, a subliniat că a atras 7,200 milioane de euro de la UE, cu patru proiecte pe sănătate, o parte dintre acestea fiind transfrontaliere. „Încurajez tinerii medici să scrie proiecte, iar firmele de consultanţă să ţină legătura cu doctorii care scriu proiecte. E nevoie de mult curaj, perseverenţă şi multăMUNCĂ”, a fost mesajul dr. Oprea către cei prezenţi.

La rândul său, Radu Dimeca, şeful Clusterului Roseng, a subliniat că clusterul reprezintă perspectiva 2014 -2020, spre acest sistem se îndreaptă finanţarea Uniunii Europene, către un lanţ de firme, nu către o singură firmă. Dana Mitoiu, şef Serviciu CereriDE FINANȚARE din cadrul Agenției pentru Finanțarea Învestițiilor Rurale, a informat că, în Regiunea de Vest, au fost contractate 7.140 de proiecte şi gradul de absorbţie este de aproape 70%, cu 700 milioane de euro.

Scopul dezbaterii a fost clarificarea modului de accesare a diferitelor programe și măsuri din ciclul bugetar 2014-2020, precum și apropierea antreprenorilor și formarea unui ciclu de colaborare între aceștia.

18 septembrie 2014

Sursa: http://ziuadevest.ro/eveniment/48895-marian-vasile-consilierul-primarului-nicolae-robu-sa-ne-pregatim-sa-accesam-viitoarele-fonduri-ale-uniunii-europene

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *