Marian Vasile, consilier personal al primarului Robu: „Proiectul este crucial şi pentru dezvoltarea municipiului la nivel de metropolă”. Vezi despre ce este vorba

Marian Vasile, consilier personal al primarului Robu: „Proiectul este crucial şi pentru dezvoltarea municipiului la nivel de metropolă”. Vezi despre ce este vorba

Optimizarea transportului din localităţile periurbane ale Timişoarei. Aceasta este propunerea Consiliului Consultativ Economic (CCE) al Timişoarei, iniţiat în 2014. Forţa de muncă se confruntă cu lipsa mijloacelor de transport, a trotuarelor şi a pistelor de biciclete.

Proiectul, unul general, va fi împărţit la toate administraţiile locale unde problema de faţă nu este rezolvată. Propunerea este în fază de fundamentare de către Facultatea de Transport şi Management pentru Producţie din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi ADETIM. Dacă ea va fi adoptată de Adunarea Generală a CCE, atunci va fi modularizată în mai multe proiecte de hotărâre de consiliu local, care – împreună cu parteneriatele comunelor din zona periurbană şi finanţarea europeană accesată – vor duce la implementarea efectivă a proiectelor.

„Dezvoltarea transportului în zona periurbană – ar fi de dorit ca peste câţiva ani să constituim o reţea de transport rutier, feroviar şi pe apă astfel încât mobilitatea forţei de muncă să fie foarte mare, la fel ca şi mobilitatea cetăţenilor în interese personale. În primul rând, ar trebui implementat un sistem cu operatori de transport rutier, gândirea pe termen lung a unui sistem de transport feroviar tip SBAN, ca în Germania, cu ecartamentul actual am putea folosi liniile, şi dezvoltarea transportului pe canalul Bega, de la Vest la Est. Din păcate, la ora actuală, deplasarea în zona periurbană se face în mare parte doar cu maşini personale sau curse speciale ale companiilor private. De asemenea, foarte important este accesul pe piste de biciclete şi trotuare, care ar trebui realizate într-o reţea circulară, radial, în condiţii de siguranţă pentru cetăţeni”, a declarat Marian Constantin Vasile, iniţiatorul Consiliului Consultativ Economic (CCE) al Timişoarei.

Consiliul Consultativ Economic al Timişoarei se întâlneşte la fiecare două săptămâni, iar Marian Vasile a adresat invitaţia tuturor antreprenorilor şi directoriilor de instituţii pentru a participa. Un centru de excelenţă pentru susţinerea afacerilor, dar şi pentru învăţământul dual, precum şi strategii pentru un master plan cu privire la dezvoltarea unei economii verzi sunt doar câteva dintre planurile Consiliului Consultativ Economic.

„Acest proiect este crucial şi pentru dezvoltarea municipiului la nivel de metropolă. Primele realizări ale unei asemenea abordări cred că vor putea fi vizibile peste un an de zile. Acest proiect îl voi promova şi la nivel judeţean, din partea grupului PNL”, a adăugat Marian Constantin Vasile, care a revenit în funcţia de consilier personal al edilului Nicolae Robu. El are atribuţii legate de dezvoltarea generală a municipiului şi de mediul de afaceri. De asemenea, Marian Vasile are sarcini precum coordonarea Direcţiei de Dezvoltare a Primăriei, definirea strategiei de dezvoltare pe polul de creştere Timişoara şi implementarea proiectelor cu fonduri europene.

Alexandru Virgil STOICA

http://timisplus.ro/?p=7268

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *