Marian Vasile a primit vizita lui Benoit Gauthier

27 martie 2014

Vicepreşedintele Marian Constantin Vasile a primit astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Timiş, vizita unei delegaţii reprezentând Ambasada Franţei în România, delegaţie condusă de şeful Serviciului economic, Benoit Gauthier. La întrevedere a luat parte şi directorul ADETIM, Sergiu Bălaşa.

„Intenţia mea este să am întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene din oraşele mari ale României pentru a discuta strategiile şi proiectele de dezvoltare urbană”, a subliniat, chiar de la începutul întrevederii, Benoit Gauthier. Tocmai de aceea, delegaţia franceză a avut ieri întâlniri cu reprezentanţi ai Primăriei Timişoara, dar şi ADR Vest şi ai Clubului oamenilor de afaceri francezi.

Vicepreşedintele CJT le-a prezentat oaspeţilor francezi principalele elemente ale strategiei judeţene, insistând pe priorităţile legate de dezvoltarea infrastructurii de drumuri, apă, canalizare, dar  şi de dezvoltare a afacerilor sau în domeniul sănătăţii. Totodată, Marian Constantin Vasile a prezentat obiectivele Asociaţiei pentru Managementul Energiei Timiş. „Suntem în prezent în faza de definitivare a Master-planului energetic la nivelul judeţului, care reprezintă o premieră pentru România”, a  mai spus vicepreşedintele CJT.

Marian Constantin Vasile a făcut referire la trei dintre din proiectele judeţului, care vizează eficienţa energetică: realizarea Parcului tehnologic pentru energii regenerabile, a Parcului fotovoltaic şi la exploatarea potenţialului geo-termal al acestei zone.

Ca urmare a vizitei, s-a stabilit ca Ambasada Franţei şi instituţia administraţiei judeţene să organizeze, în parteneriat, un seminar pe tema eficienţei energetice.

De asemenea, s-a discutat despre cooperarea între Ambasada Franţei şi CJ Timiş în realizarea unui proiect în domeniul agriculturii, care vizează în principal promovarea producătorilor locali timişeni de fructe şi legume.

Sursa: http://www.timisoarastiri.ro/marian-vasile-a-primit-vizita-lui-benoit-gauthier/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *