Marian Constantin Vasile despre distribuția fondurilor venite în Timiș prin PNDL: S-au împărțit ținând cont de apartenența la PSD a primarilor

Sursa: http://www.ziuadevest.ro/35-actualitate/57961-marian-constantin-vasile-despre-distributia-fondurilor-venite-in-timis-prin-pndl-s-au-impartit-tinand-cont-de-apartenenta-la-psd-a-primarilor

Publicat: 26 noiembrie 2015

Autor: Adi P.

Marian Constantin Vasile, liderul grupului de consilieri județeni PNL spune că modul în care s-au împărțit fondurile pe Planul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) primăriilor din județ este unul în care s-a ținut cont de… aparteneța la PSD.

Acuzele sale sunt negate de vicepreședintele CJ Timiș Călin Dobra (PSD), care spune că fondurile au fost date primăriilor care au avut lucrări prin acest program. Liberalul a prezentat situația fondurilor prin PNDL de la începutul anului în curs până în 30 octombrie. Conform cifrelor din statistică, prezentate de Marian Constantin Vasile, în anul 2015, până în 30 octombrie, s-au alocat pentru primăriile PNL aproximativ 8.500.000 lei (22 primării), iar pentru PSD (46 de primării) s-au alocat 33.300.000 lei. Este vorba despre primăriile care au aplicat cu proiecte pe PNDL. PNL a avut 35 de proiecte, iar PSD 78 de proiecte în total. Marian Constantin Vasile spune că în cazul PNL-ului, care a avut 10 proiecte pe cele 6 orașe, media de alocare este de 170.000 lei, iar în cazul PSD-ului, care a aplicat pe orașe trei proiecte, alocarea medie a fost de aproximativ 1.060.000 lei.  ”Este strigător la cer! Sunt proiecte de apă, canal și drumuri. Mi se pare strigător la cer ceea ce se întâmplă cu orașele. Să nu mai vorbim de situația generală, unde PSD per unitate adminstrativă are aproape dublu, vorbim de anul 2015. La începutul anului am sesizat că PNL a aflat despre demersurile PNDL foarte târziu, ceea ce se întâmpla în spatele ușilor închise ale conducerii CJ Timiș. Banii aceștia publici au slujit intereselor politice ale PSD. A fost un instrument de șantaj și presiune, dacă ne gândim la Ordonanța privind migrația primarilor. S-au dat banii în funcție de această Ordonanță. Banii s-au împărțit cu precădere ținând cont de Ordonanța 55 și de apartenența la PSD a primarilor”, spune Marian Constantin Vasile.

”Banii s-au împărțit spre primăriile care au avut proiecte PNDL, nu discutăm de culoarea politică. Ultima variantă a PNDL modificată acum dă posibilitatea tuturor care au proiecte depuse să obțină bani atâta timp cât se lucrează și se desfășoară contractele conform graficului. Dacă el face socoteli pe culori politice e strict problema lui”, spune Călin Dobra, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

MCV - Foto Ziua de Vest

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *