Marian Constantin Vasile cere implicarea societății civile în integrarea refugiaților

Sursa: http://www.ziuadevest.ro/35-actualitate/56541-marian-constantin-vasile-cere-implicarea-societatii-civile-in-integrarea-refugiatilor

Publicat: luni, 28 septembrie 2015

Autor: Adi P.

„Aspectele sociologice şi psihologice sunt foarte importante, nu numai cele tehnice”, spune liderul grupului de consilieri judeţeni PNL din Timiş.

Marian Constantin Vasile, liderul grupului de consilieri judeţeni PNL din Timiş, spune că refugiaţii care vor veni la graniţele României au nevoie şi de consiliere sociologică şi psihologică, nu numai de un cadru tehnic propice. Iar acest lucru, mai precis integrarea lor, Marian Constantin Vasile spune că se poate face cu sprijinul societăţii civile. „Mă bucur că s-au întărit graniţele, dar văd că nu este implicată societatea civilă. Autorităţile nu văd că integrarea chiar şi temporară a acestor refugiaţi se face cu sprijinul societăţii civile. Ar trebui să fie informată societatea civilă, a început să fie informată. Ce se va întâmpla dacă o familie se trezeşte în curte cu câţiva refugiaţi? Dacă s-ar informa societatea civilă asupra stării de fapt, asupra demersurilor de întărire a siguranţei, lucrurle vor fi gestioante şi mai bine, inclusiv din punct de vedere psihologic. Societatea civilă se poate implica prin furnizarea unor oameni competenţi în gestionarea diferenţelor culturale. Nu există translatori, aceşti copii vor trebui integraţi în şcoli. Să zicem că acei copii vor trebui integraţi în şcoli – în momentul în care un profesor ar începe să vorbească despre ortodoxism ar putea începe anumite discuţii cu familia. Aspectele sociologice şi psihologice sunt foarte importante, nu numai cele tehnice”, spune Marian Constantin Vasile.

Marian Vasile - Foto Ziua de Vest

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *