MAI FACIL! Un consilier județean propune consultări publice pe internet

Sursa: http://www.sursadevest.ro/stire/mai-facil-un-consilier-judetean-propune-consultari-publice-pe-internet

Publicat: 07 decembrie 2015

Autor: Alice Trifu

Propunere inedită a unui consilier județean care cere dezbateri publice pe internet. Practic, pentru a facilita dialogul dintre Consiliul Județean Timiș și cetățeni, liberalul Marian Vasile visează la punerea pe picioare a unei platforme online în care cei interesați să-și poată da cu părerea în ceea ce privește proiectele CJ Timiș. Site-ul ar fi util, de asemenea, și în alte activități ale instituției.

De curând, Marian Constantin Vasile, liderul consilierilor județeni PNL, a depus un proiect de hotărâre care vizează crearea platformei oficiale a Consiliului Județean Timiș care să permită organizarea de consultări publice online, inițierea de proiecte HCJ și afișarea indicatorilor anuali de performanță și progres.

„Consider că un astfel de portal online este un instrument care răspunde atât nevoii de transparentizare și apropiere a cetățenilor și instituțiilor de procesul decizional, cât și multiplelor exigențe de ordin practic. Acestea derivă, printre altele, din faptul că unele decizii administrative impun adoptarea de documente care trebuie actualizate și adaptate de-a lungul timpului, în funcție de necesități, oportunități și dinamica realităților economice, sociale și teritoriale”, a explicat liberalul Marian Vasile.

Propunerea liberalului vine după ce acesta a blamat în repetate rânduri lipsa de transparență din instituția din care face parte și după ce la ultimele dezbateri publice organizate de Consiliul Județean foarte puțini oameni de la ONG-uri sau din societatea civilă au spus „prezent”.

„Proiectul de hotărâre pe care l-am inițiat răspunde și nevoii de respectare a cadrului legal în vigoare (prevederile articolului 62, aliniatul 3 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al CJT), cu referire la adoptarea inițiativelor cetățenești. Vor fi create astfel condițiile pentru interacțiunea eficientă cu toți factorii interesați și obținerea în timp real a feedback-ului, județul Timiș beneficiind de pârghiile pentru dezvoltarea armonioasă și durabilă, în acord cu realitățile, necesitățile și oportunitățile în continuă schimbare”,  a mai punctat Vasile.

MCV - Foto Sursa de Vest 1

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *