Made in Banat, un brand pentru mărfuri și servicii de top din Banatul istoric, decembrie 2013

“Made in Banat”, un brand pentru mărfuri și servicii de top din Banatul istoric, decembrie 2013

La jumătatea lunii decembrie 2013 am participat, în calitate de vicepreședinte și reprezentant al Consiliului Județean Timiș, la lansarea proiectului intitulat „Made in Banat”, inițiat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Camerele de Comerț din Kikinda, Pancevo și Zrenjanin (Serbia) și Consiliul Județean Timiș, prin Agenția de Dezvoltare Economică a Județului Timiș (ADETIM).

Proiectul își propune marcarea produselor originale fabricate în Banatul istoric cu însemnul “Made in Banat”, urmărind astfel să certifice originea produselor, dar și să creeze și să promoveze pe piața europeană acest brand local, asigurând astfel premisele necesare creșterii competitivității produselor fabricate aici.

Personal, pot spune că mă bucură determinarea partenerilor proiectului “Made in Banat” în crearea acestui brand local, întrucât sunt un susținător ferm al internaționalizării produselor autohtone și am inițiat la nivelul Adunării Regiunilor Europene demersuri vizând creșterea atractivității regiunilor prin conceperea și promovarea brandurilor publice regionale.

Discursul meu în cadrul acestui eveniment a fost orientat tocmai în acest sens. Am indicat totodată și oportunitățile de strângere a relațiilor de colaborare româno-sârbe prin intermediul diverselor instrumente, un exemplu fiind reprezentat de platforma destinată colaborării IMM-uri din cele două state, implementată pe Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia 2007-2013.

Proiectul “Made in Banat” se întinde pe o perioadă de 18 luni și este finanțat din fonduri asigurate de programul IPA menționat anterior. Pe durata derulării lui, partenerii urmează să identifice, printre altele, mărfurile şi serviciile care vor fi supuse procesului de branduire cu însemnele “Made in Banat”.

Timișoara, 17 decembrie 2013

Referințe media:

Made in Banat, un brand pentru bunatati traditionale, marfuri si servicii de top din Banatul istoric, pana in Serbia

Made in Banat, un brand pentru mărfuri și servicii de top din Banatul istoric, decembrie 2013

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *