Participare la lucrările Consorțiului Universitaria, Universitatea de Vest Timișoara, 2015 3

Participare la lucrările Consorțiului Universitaria, mai 2015

În intervalul 14 – 17 mai au avut loc, la Universitatea de Vest din Timișoara, lucrările Consorțiului Universitaria, la care au participat reprezentanții a cinci dintre cele mai prestigioase instituții publice de învățământ superior din România: Universitatea din București, Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Academia de Studii Economice din București și Universitatea de Vest din Timișoara.

M-am simțit realmente onorat să fiu invitat să particip la dezbaterile care au avut loc în cadrul evenimentului, alături de rectorii, prorectorii, decanii și cadrele didactice ale universităților membre din țară și de consilierul personal al președintelui României Klaus Iohannis, doamna Elena-Simina Tănăsescu, responsabil de resortul de reformă instituțională.

În intervenția mea am expus o parte dintre convingerile mele legate de atât de necesara apropiere între instituțiile de învățământ și mediul economic.

Consider educația un domeniu vital pentru evoluția viitoare a României și apreciez oportună adoptarea, la finalul lucrărilor Consorțiului, a rezoluției prin care se solicită respectarea prevederilor Legii Educației Naționale de alocare a 6% din PIB educației.

Timișoara, 15 mai 2015

Participare la lucrările Consorțiului Universitaria, Universitatea de Vest Timișoara, 2015 3 Participare la lucrările Consorțiului Universitaria, Universitatea de Vest Timișoara, 2015 2 Participare la lucrările Consorțiului Universitaria, Universitatea de Vest Timișoara, 2015 1

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *