Liberalul Marian Vasile propune piste de biciclete pe drumurile județene din Timiș VIDEO

Sursa: www.voceatimisului.ro

Publicat: 22 octombrie 2015

Autor: Dan Oancia

Pistele de biciclete de-a lungul drumurilor județene, în zona periurbană și nu numai, este cea mai nouă propunere a consilierului județean Marian Vasile, liderul grupului de consilieri județeni ai PNL din Timiș. Proiectul care ar fi un beneficiu vădit pentru cea mai mare parte a populației județului Timiș ar putea fi accesat printr-un program transfrontalieri România – Serbia.

„Există o oportunitate pe program transfrontalier România – Serbia, cu depunere de proiect pe 15 ianuarie și am folosit această șansă pentru a solicita un studiu de oportunitate și documentație tehnico-economică. Pentru un astfel de demers problematica este mai generală, însă eu m-am gândit să implementăm aceste piste de biciclete de-a lungul drumurilor județene, și, totodată, să ne gândim la Timișoara și zona periurbană pentru că aici este cea mai mare concentrație a populației județului”, a declarat Marian Vasile. Cel mai probabil, pistele de biciclete se vor face pe drumurile județene care duc înspre Moșnița Nouă, Dumbrăvița, Giroc, Sânmihaiu Român și către Aeroportul Timișoara, dar și pe pseudocentura Timișoarei, tronsonul Sânandrei – Bechicherecul Mic.

De asemenea, liberalul Marian Vasile a solicitat conducerii Consiliului Județean Timiș organizarea unor dezbateri publice, care nu au fost organizate până acum. „Este vorba de două proiecte de hotărâre care vizează achiziționarea de imobile de către CJ Timiș și finanțarea cultelor religioase. Din păcate, aparatul executiv nu a considerat necesar ca să implementeze aceste dezbateri publice. PNL, prin vocea domnului consilier județean Marius Martinescu, a solicitat efectuare dezbaterilor. Vor avea loc luni, de la 10.00 și 12.00 în cadrul CJ Timiș”, a explicat Marian Vasile.

Cât despre cântărirea autovehiculelor grele pe drumurile județene, proiect de hotărâre depus acum mai bine de o lună de către consilierul județean Marian Vasile, acesta a spus că există un blocaj în CJ Timiș și că nu se respectă termenele. „Prin acest proiect am propus achiziționarea de cântare, implementare de platforme pentru cântărire și impunerea unui regulament de funcționare. Eu cred că ar trebui, având în vedere necesitatea proiectului, să dăm curs demersurilor, însă este un blocaj în Consiliul Județean”, a conchis Marian Vasile.

VIDEO:

Marian Constantin Vasile - conferinta 22 octombrie 2015

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *