Liberalul Marian Vasile: Domnul Titu Bojin a prezentat bilanțul pe 2015 și a demonstrat, din nou, lipsa de viziune, de capacitate

Sursa: http://timisplus.ro/?p=16247

Publicat: 14 ianuarie 2016

Autor: A. Stoica

Atacurile între PNL şi PSD continuă pe tema proiectelor Consiliului Judeţean Timiş, pe anul trecut. Marian Constantin Vasile, liderul grupului de consilieri PNL Timiș, a transmis, prin intermediul unei conferinţe de presă, că bilanţul prezentat de Titu Bojin, şeful CJT, demonstrează o „lipsă de viziune şi de capacitate”, precum şi „dezinformare grosolană”. Liberalul a tras un semnal de alarmă cu privire la creditul făcut de instituţie, unul de 200 de milioane de lei, pentru realizarea unor drumuri, ajungându-se la un grad de îndatorare de 24 la sută din maximul  permis, adică 30 la sută.

„Fără vreo abordare managerială, domnul Titu Bojin a prezentat bilanțul pe 2015 și a demonstrat, din nou, lipsa de viziune, lipsa de capacitate și faptul că e adeptul acelui slogan: «După mine, potopul». A făcut multe afirmații care au dus către o dezinformare grosolană, lăudându-se cu privire la cei 123 de kilometri de drum pe care i-a realizat în cursul anului 2015 și subliniind că este cea mai mare realizare a CJT din ultimii ani. Este indiscutabil faptul că județul nostru are nevoie de o infrastructură foarte bună, dar întotdeauna când e vorba de banii publici ai cetățenilor trebuie să vorbim despre două aspecte: eficiența folosirii banilor publici și adecvarea folosirii lor”, a declarat Marian Constantin Vasile.

Liderului grupului de consilieri PNL Timiş consideră că social-democratul Titu Bojin ar trebui „să lase acum, pe final de carieră, demagogia deoparte și acele apucături dinainte de 1989”.

Liberalul Marian Constantin Vasile a atenţionat că CJT poate intra într-un blocaj financiar în următoarea perioadă, pentru că „s-a ajuns la o îndatorare de 24 la sută, prin contractarea tranşei doi din creditul bancar de 200 milioane lei”.

O replică din partea lui Titu Bojin nu a întârziat, preşedintele CJT spunând că „Domnul Robu și domnul Popa pot găsi o altă soluție pentru câştigarea viitoarei conduceri a PNL sau a CJT”.

În urmă cu o lună, vicepreședintele CJ Timiș, Călin Dobra, se lăuda cu aproximativ 100 de kilometri de drumuri județene, în valoare de 140 de milioane de euro. Mai mult, social-democrații susțin că s-a investit foarte mult și în domeniul sănătății, iar în Timiş a fost rezolvată problema pentru transportul elevilor.

„S-a obținut, la nivelul județului Timiș, o sumă de 52,6 milioane de lei, privind Programul Național de Dezvoltare Locală, care încă plătește din datoriile fostului ministru al Dezvoltării, doamna Elena Udrea, și prin care am reușit să introducem și proiecte de investiții noi, atât pentru primăriile social-democrate, cât și pentru cele PNL-iste sau de altă culoare”, susţinea Călin Dobra.

Plen CJ Timis - Foto Timisplus

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *