Liberalul Marian Vasile: ,,Conducerea monocoloră a CJT este incapabilă să iasă din logica îngustă a interesului de partid’’

Sursa: http://timisplus.ro/?p=14844

Publicat: 27 noiembrie 2015

Autor: A. Stoica

Marian Vasile – consilier judeţean din partea PNL – critică, din nou, conducerea instituţiei condusă de social-democratul Titu Bojin. Liberalul este nemulţumit de modul în care banii au fost daţi primăriilor din judeţ, pe Programul Național de Dezvoltare Locală, considerând că primarii PSD și cei care au trecut la formațiune în baza Ordonanței nr. 55/2014 au avut avantaje. În timpul conferinţei de partid, desfăşurată astăzi, Marian Vasile a prezentat lista cu alocările făcute pe până pe 30 octombrie 2015 – prin deciziile date de Liviu Dragnea şi Sevil Shhaideh, prin ordin de ministru.

,,Conducerea monocoloră a CJT este incapabilă să iasă din logica îngustă a interesului de partid şi să susţină interesele tuturor comunităţilor din judeţul Timiş. Anul acesta s-au alocat, pentru 22 de primării ale PNL, aproximativ 8.500.000 de lei, iar pentru 46 ale PSD, 33.000.000 de lei. Dintre primăriile care au aplicat cu proiecte pe PNDL, partidul nostru a avut 35 de proiecte, iarPSD – 78. PNL, în medie, per proiect, a primit aproximativ 245.000 de lei, pe când PSD a primit 425.000 de lei’’, a spus consilierul judeţean Marian Vasile.

Despre criteriile clientelare a discutat şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care consideră că fostul Guvern, condus de Victor Ponta, „s-au poziţia împotriva intereselor oraşului”. Nemulţumirile edilului pleacă de la faptul că nu au fost alocate fonduri pentru centura de Sud, un stadion, de exemplu.

Liberalul Vasile este convins că Partidul Social Democrat a folosit fondurile astfel încât primarii PNL să treacă de partea cealaltă, prin Ordonanța nr. 55/2014.

Nici în cazul oraşelor situaţia nu este mai bună deoarece PNL-ul a avut, conform spuselor liberalului, zece proiecte – iar media de alocare a fondurilor a fost de 170.000 de lei, în timp ce PSD-ul a obţinut circa 1.000.000 de lei, pentru fiecare din cele trei proiecte.

Primarii care au trecut la PSD de la PNL și au primit și bani sunt cei de la Boldur, Coșteiu, Criciova, Ghizela, Mașloc, Mănăștiur, Nădrag, Periam, Recaș, Sacoșu Turcesc, Săcălaz, Șandra și Tomnatic. Vicepreședintele CJ Călin Dobra are o altă versiune: nici vorbă de culoare politică. ,,Ultima variantă a PNDL dă posibilitatea celor care depus proiecte să obțină bani, atâta timp cât se lucrează și se desfășoară contractele conform graficului. Dacă Marian Vasile face socoteli pe culori politice e problema lui”, a transmis social-democratul.

Marian Vasile - 2

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *