Întâlnire cu Comisarul European pentru Educație, Cultură, Multilingvism și Tineret, mai 2014

Întâlnire cu Comisarul European pentru Educație, Cultură, Multilingvism și Tineret, mai 2014

La jumătatea lunii mai 2014 am participat la Bruxelles, alături de colegii mei din cadrul Adunării Regiunilor Europene, la o întâlnire cu Comisarul European pentru Educație, Cultură, Multilingvism și Tineret, doamna Androulla Vassiliou.

În cadrul acestei întâlniri am prezentat și propus o serie de proiecte, oportunități de sprijinire a integrării tinerilor pe piața muncii sau menite să contribuie la crearea de noi orizonturi pentru tinerii europeni, spre exemplu în baza unor programe de mobilitate și stagii de internship în diverse instituții publice.

În acest moment, se află în derulare și în România astfel de programe, care le permit tinerilor să efectueze stagii în instituții publice și să participe astfel la schimburi de experiență.

Unul dintre acestea este programul Eurodyssee, inițiat în urmă cu mulți ani de Adunarea Regiunilor Europene (http://www.eurodyssee.eu).

Un model de bune practici în România este județul Hunedoara, beneficiar al celui mai mare număr de studenți, peste 600, trimiși la practică în țările occidentale.

Bruxelles, 13 mai 2014

20140513 Intalnire Bruxelles CE AVassiliou

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *