Împărțirea banilor pe Programul Național de Dezvoltare Locală, criticată de liberalul Marian Vasile

Sursa: http://www.sursadevest.ro/stire/impartirea-banilor-pe-programul-national-de-dezvoltare-locala-criticata-de-liberalul-marian-vasile

Publicat: 26 noiembrie 2015

Autor: Alice Trifu

Critici dure din partea liberalului Marian Vasile la adresa Guvernului României și a conducerii administrației județene din Timiș!  Fostul vicepreședinte al CJ Timiș spune că banii alocați pe Programul Național de Dezvoltare Locală s-au dat pe criterii clientelare către primarii PSD și către cei ce au trecut la formațiune în baza Ordonanței 55/2014.
Liberalul a prezentat astăzi o listă cu alocările făcute pe PNDL până în data de 30 octombrie , prin deczii date prin ordin de ministru de către Liviu Dragnea şi Sevil Shhaideh. Situația, una critică pentru primăriile conduse de PNL-iști spune Vasile, care este convins că banii s-au dat pe criterii clientelare.
„Această conducere monocoloră a CJT este incapabilă să iasă din logica îngustă a interesului de partid şi să susţină interesele tuturor comunităţilor din judeţul Timiş. (…) În anul 2015, s-au alocat pentru primăriile PNL aproximativ 8.500.000 de lei, pentru 22 primării, iar pentru PSD, 46 de primării, s-au alocat 33.000.000 de lei. Dintre primăriile care au aplicat cu proiecte pe PNDL, PNL a avut 35 de proiecte în total şi PSD 78. PNL în medie, per proiect, a primit aproximativ 245.000 de lei, pe când PSD a primit 425.000 de lei”, a explicat Marian Vasile.
Acesta a vorbit și despre situația fondurilor alocate pe PNDL pentru orașe, unde spune că PNL a avut pe cele şase oraşe zece proiecte şi media de alocare a fondurilor este de 170.000 de mii lei. Cu toate acestea, conform liberalului, PSD a aplicat doar cu trei proiecte, iar alocarea medie a fost de aproximativ 1.000.060 de mii de lei.
Prin aceste cifre, Marian Vasile atrage atenția că fondurile au fost distribuite în mare parte către primarii PSD și , în același timp, au fost folosite ca un instrument de presiune pentru transferarea primarilor prin ordonanţa 55/2014, când edilii PNL ar fi fost șantajați să treacă de partea social-democraților.
Primarii ce au primit bani pe Programul Național de Dezvoltare Locală și care au trecut în timpul ordonanței traseiștilor de la PNL la PSD sunt: Tomnatic, Șandra, Săcălaz Sacoșu Turcesc, Recaș, Periam, Nădrag, Mașloc, Ghizela, Criciova, Coșteiu.
MCV - Foto Sursa de Vest
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *