Festivalul Lubeniţei Gottlob, 2013 2

Festivalul Lubeniţei, august 2013

La jumătatea lunii august 2013 am participat, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, la Festivalul Lubeniței organizat la Gottlob, manifestare devenită tradiție, care se desfășoară în fiecare miez de vară, reunind producători de lubeniță din întreg Banatul și din Euroregiunea DKMT.

Evenimentul a devenit în timp un prilej de socializare și de voie bună pentru bănățeni, datorită numeroaselor momente folclorice, concerte și concursuri pregătite de către organizatori.

Admir tenacitatea și truda cultivatorilor de lubeniță din zona Gottlob-ului, care s-au priceput să își facă produsul cunoscut nu doar la nivel local, ci și în întreaga țară, lubenița de Gottlob fiind în acest moment, de mai mulți ani, unica marcă publică înregistrată din județul Timiș.

Consider, de aceea, că este necesar și îmbucurător faptul că acest festival este susținut de Agenda Culturală a Consiliului Județean Timiș.

În discursul pe care l-am rostit cu acest prilej am reliefat importanța acestei zone din județul Timiș, recunoscută pentru calitatea fructelor și legumelor produse, și am enumerat câteva inițiative proprii menite să vină în sprijinul celor care își desfășoară activitatea în domeniul agriculturii: înființarea Clusterului pentru Agricultură Timiș și demararea procedurii de scriere a proiectului privind realizarea unui Centru Multifuncțional pentru Legume-Fructe pe Programul Transfrontalier România-Ungaria 2014-2020.

Gottlob, 15 august 2013

 

Festivalul Lubeniţei Gottlob, 2013 2 Festivalul Lubeniţei Gottlob, 2013

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *