Concert Pestera Romanesti_3

Concert de muzică clasică în Peștera de la Românești, octombrie 2013

Concertul anual pe care Filarmonica de Stat “Banatul” din Timișoara și partenerii săi îl susțin în Peștera de la Românești determină de fiecare dată un veritabil pelerinaj în zonă al iubitorilor de muzică clasică din județul Timiș, din județele învecinate și inclusiv din Euroregiunea DKMT.

Am fost prezent, alături de alți numeroși iubitori ai muzicii, la edițiile din anii 2012 și 2013 ale concertului din Peștera Românești.

Cea de-a 29-a ediție a acestui concert s-a dovedit a fi pentru mine nu doar o ocazie de a participa la un concert sublim, cu un repertoriu excepțional, ci și un prilej de a trăi emoțiile puternice ale reîntâlnirii cu muzica pe care le încearcă orice meloman autentic.

În cazul meu, muzica este o pasiune trăită și cultivată încă din copilărie, atunci când am făcut și primii mei pași în studiul pianului, în timpul claselor primare, la Colegiul de Muzică “Ion Vidu” din Timișoara.

Ziua concertului a fost excelentă și am trăit intens aceste momente, alături de toți ceilalți melomani, bucurându-ne împreună de toamnă, de soare, de voie bună și înfruntând cu hotărâre noroiul de pe traseul de câțiva kilometri. Totuși, așa cum am indicat în discursul meu, printr-un joc de cuvinte apreciat de cei peste trei mii de pelerini prezenți, această formă de existență a materiei ne-a făcut legătura cu pământul, apropiindu-ne și mai mult de natură și de muzica ei.

Cred însă că, pentru a facilita pe viitor accesul la concert al cât mai multor iubitori ai muzicii, amenajarea unei galerii către peșteră și a unei platforme în interiorul acesteia, realizată din elemente naturale, ar putea reprezenta soluții pe care intenționez să le propun și care ar putea fi puse în practică de către administrația locală și județeană.

Românești, 20 octombrie 2013

Concert Pestera Romanesti_1 Concert Pestera Romanesti_2 Concert Pestera Romanesti_3

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *