Drumul județean Făget-Dragsinești, distrus de mașinile constructorului A1, refăcut pe banii județului

Sursa text + foto: http://www.tion.ro/drumul-judetean-faget-dragsinesti-distrus-de-masinile-constructorului-a1-refacut-pe-banii-judetului/1611743

Publicat: 28 ianuarie 2016

Autor: Bogdan Marta

Drumul județean care leagă localitățile Făget și Drăgsinești va fi refăcut din bugetul județului, deși ar fi fost distrus de constructorul autostrăzii A1, susține consilierul județean PNL Marian Constantin Vasile. Acesta spune că, deși există un protocol semnat între CJ Timiș și firma Salini prin care aceasta din urmă se obligă să facă pe cheltuiala proprie reparațiile acestui drum, în bugetul din acest an al județului se regăsește suma de un milion de lei tocmai pentru reabilitarea acestuia.

Marian Constantin Vasile, fost vicepreședinte al CJ Timiș, actualmente consilier județean PNL, susține că în urmă cu șase luni între conducerea consiliului județean și firma Salini, cea care construiește autostrada A1, a fost semnat un protocol prin care italienii își asumau refacerea drumului județean Făget – Drăgsinești, pe cheltuiala lor, la finalizarea lucrărilor la autostradă.

Vasile spune că, deși a avertizat că acel protocol nu poate fi pus în aplicare, conducerea CJ Timiș l-a asigurat că eventualele stricăciuni aduse drumului județean de camioanele companii italiene vor fi remediate pe cheltuiala acesteia.

 „Vorbim de patrimoniul Consiliului Județean Timiș, gestionat din bani publici. Eu la acea oră am spus că acel protocol nu are nicio valoare. Acum în buget au fost, surpriză, prevăzuți bani pentru reabilitarea acelui drum”, spune Marian Constantin Vasile.

El susține că în bugetul județului Timiș pe 2016 a fost prevăzută suma de un milion de lei pentru reparația gropilor apărute în carosabil pe acel drum, gropi făcute de camioanele încărcate cu zeci de tone și care aparțin companiei italiene.

„Este vorba de un milion de lei pentru reparația celor 10 kilometri de drum (…) Deci se aruncă cu bani pe fereastră la greu”, mai explică liberalul.

Acesta mai spune că a încercat să afle de la executivul Consiliului Județean Timiș de ce nu se cere respectarea protocolului semnat în urmă cu șase luni, însă singurul răspuns pe care l-a primit a fost să vorbească cu președintele CJ Timiș, Titu Bojin.

„Bineînțeles că îl voi interpela în plenul CJ pe domnul președinte (Titu Bojin – n.r.) și voi cere explicații suplimentare”, a concluzionat Vasile.

El a pus la dispoziția presei și o serie de fotografii care ilustrează dezastrul de pe drumul județean amintit.

Drum judetean Faget 2

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *