Dotarea cu echipamente și mobilier a 24 de unități de învățământ din Timiș

Am obținut bani nerambursabili pentru încă un proiect important. 24 de unități de învățământ vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale după ce am reușit să atragem încă 3.5 milioane de euro din bugetul Programului Național de Redresare și Reziliență.

A fost o prioritate pentru mine să demonstrez împreună cu colegii CJT că se poate performa în administrația publică, chiar și în plină criză medicală și economică. Deși depunerea cererii de finanțare a reprezentat o întreagă “epopee” cauzată de faptul că ministerul a schimbat de mai multe ori ghidul de finanțare, lucru care ne-a pus în postura de a reface de fiecare dată dosarul de aplicare, împreună cu Serviciul Managementul Proiectelor CJT am reușit să atragem bani și pentru acest proiect. 

Inițiativa are în vederea digitalizarea mediului de educație, dotarea laboratoarelor de informatică, dotarea cu mobilier a sălilor de clasă, echiparea cabinetelor de asistență psihopedagogică, a laboratoarelor de științe și a atelierelor de practică. În total un număr de 24 de unități de învățământ – grădinițe, școli primare, gimnaziale, licee și școli speciale de pe raza județului Timiș, vor avea condiții mai bune pentru elevii ce le vor trece pragul după ce proiectul va fi încheiat. 

CJT a asumat rolul de lider de proiect și am fost ”provocați” să colaborăm și să armonizăm conform cu ghidul de finanțare cerințele tuturor unităților de învățământ interesate, în ciuda presiunilor politice venite dinspre primării. În final, am reușit să generăm cu brio și acest proiect, limitând la minimum cheltuielile neeligibile. Astfel, valoarea totală este de 17.3 milioane lei, din care suma nerambursabilă este de 17.2 milioane lei, din PNRR. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *