Oamenii spun despre el:

Tânăr politician timișorean și om de administrație. Inițiat în calculatoare. Apoi în automatică, managementul calității și management. Om, înainte de toate. Cu simțuri, sentimente, trăiri, opinii, opțiuni. Cu calități și defecte. Un om normal. Inteligent, ambițios, comunicativ, sociabil. Modest atunci când trebuie. Știe să și vorbească, dar știe să și asculte. Are plăceri absolut omenești. Îi place să asculte muzică, să călătorească în mijlocul naturii, să citească atunci când găsește un răgaz, o oază de liniște. Îi place sportul.

Tobă de carte. A fost șef de promoție atât la liceu, cât și la facultate pe secția lui. Și nu au fost școli ușor de absolvit. Liceul „Grigore Moisil” și Facultatea de Automatizări și Calculatoare. Din Timișoara. Cu toate astea nu consideră că le știe pe toate. Continuă să învețe. De la oricine și orice, așa cum îi place lui să spună.

Foarte important pentru politicienii zilelor noastre: nu are nicio problemă cu legea. Cinstit și corect, are somnul liniștit din acest punct de vedere.

Poate fi ferm și exigent cu colaboratorii. Pentru că este perfecționist și vrea rezultate. A deprins temeinic lecția rigorii în cei nouă ani lucrați în companii multinaționale germane. Din care cinci în poziții manageriale. Îi plac lucrurile bine făcute. Și apreciază cuvântul dat și punctualitatea.

Este riguros și organizat în tot ceea ce face. Își propune ținte și face ce trebuie pentru a le atinge. Nu renunță în fața greutăților și caută soluții. O perseverență de admirat.

Își concepe singur proiectele și nu apelează la „tehnica” copy-paste. Din aceste motive știe ce conțin proiectele sale și nu are nici o emoție în a le susține oriunde și oricând. În fața oricui.

Își propune obiective majore, este dinamic și plin de energie. Mai obosește și el. Revine însă de fiecare dată și mai motivat. Este preocupat de cunoaștere. De la cea științifică, la cea economică și socială. De la cea psihologică, la cea spirituală.

De aceea s-a angajat să fie util oamenilor. Din 2012 a fost vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, consilierul personal al primarului Timișoarei, președintele comisiei Economice și de Dezvoltare Regională a Adunării Regiunilor Europene. Și altele. Multe. Percepe realitatea direct de la oameni, de la ei de acasă. Nu din birou.

Ultima realizare notabilă, în 2019, este aceea că a devenit doctor. Doctor în inginerie și management, în domeniul orașelor și regiunilor inteligente. Astfel că vrea să își pună și această cunoaștere și experiența, obținută prin cercetări aplicative temeinice în Timișoara și județul Timiș, în slujba comunităților locale.

Cum vi se pare un astfel de om?

Curriculum Vitae

O sinteză cu accent pe mediul privat și administrația publică.

Testimoniale

Dan BEDROS

Președintele Clubului Francez de Afaceri din județul Timiș

”Meritul lui Marian este că a fost inițiatorul Consiliului Consultativ Economic. În orice acțiune cineva trebuie să împingă, să facă, să ducă, să lămurească… El a fost catalizatorul și a reușit să ne lămurească pe toți. Sunt toți, de toate competențele. După părerea mea, Marian a reușit să concentreze tot ceea ce Timișoara poate să aibă ca personalități, ca oameni care să dezvolte, să dea idei, care vor creiona și încep să creioneze un plan pe care să îl punem la dispoziția primarului.”

Hande Özsan BOZATLI

Președintele Adunării Regiunilor Europene

”De la începutul participării sale în cadrul Adunării Regiunilor Europene (ARE), domnul Vasile s-a implicat cu dedicare, entuziasm şi profesionalism. În timpul celor doi ani de mandat ca Președinte al Comisiei pentru Economie și Dezvoltare Regională din cadrul ARE, domnul Vasile s-a străduit să implementeze o conducere puternică și schimbări concrete pentru a încuraja participarea membrilor și schimbul de cunoștințe și bune practici. Profund implicat în susținerea regiunilor pentru a face față efectelor crizei economice, domnul Vasile a pledat pentru crearea unui nou grup de lucru ARE pe Investiții, Afaceri și IMM-uri. În plus, el a lucrat din greu pentru a consolida legătura dintre autoritățile regionale și țesutul economic de bază al regiunii, IMM-urile.

Marian MOCAN

Prof. dr. ing. ec.,
Universitatea Politehnică Timișoara,
Decan al Facultății de Management în Producție și Transporturi

Îl cunosc pe Dl. Marian-Constantin VASILE în special din cadrul Consiliului Consultativ Economic al Primăriei Timișoara. Dânsului i se datorează în mare măsură funcționarea și funcționalitatea acestui organism. Am apreciat în mod deosebit calitățile profesionale, organizatorice și de mediere de care a dat dovadă în timpul ședințelor de lucru, modul în care a reușit să lucreze cu leaderi din diferite domenii și să își atingă obiectivele ce și le-a propus.

Eu sunt o persoană neimplicată politic, dar urmăresc cu atenție scena politică locală și centrală. Plecând de la cele afirmate anterior îl recomand cu căldură pe Dl. Marian-Constantin VASILE pentru un post în administrație sau în politică, fiind convins că poate să facă față cu brio acestor provocări și că va aduce sigur o valoare adăugată consistentă acolo unde va acționa.

Marcel TOLOMEY

Director CEC Bank – Sucursala Timișoara

”Colaborez cu dl. Marian-Constantin VASILE în cadrul CCE de la înființare. Am acceptat să fac parte din acest Consiliu deoarece obiectivele formulate de Marian pentru acest organism de voluntariat sunt conforme cu propriile mele principii.
Am remarcat la început deosebita eficiență și putere de muncă. Apoi am constatat că este foarte organizat, bine pregătit în ce privește organizarea, coordonarea unor echipe multidisciplinare, cunoaște principiile de stimulare a creativității unor grupuri de specialiști, de mediere a opiniilor divergente. Observă imediat ideile utile și valoroase, indicând căile cele mai simple pentru valorificarea lor. Este extraordinar faptul că a reușit catalizarea energiilor, ideilor și proiectelor celor mai îndrăznețe ale unor personalități reale ale urbei, pe numitorul comun al dragostei pentru acest oraș, al patriotismului local temperat de rațiune și de experiența multor ani în coordonarea unor proiecte valoroase ale lor sau ale altora, doar parțial dedicate urbei.
Este un foarte bun manager și cu mari perspective de a fi un foarte bun conducător, capabil să mobilizeze și să însuflețească cu viziunea sa, îndrăzneață uneori, dar și foarte concretă.
Este un tânăr al zilelor noastre așa cum ne dorim și în mâinile celor ca el am avea încrederea să încredințăm soarta actualei generații.”

Activitate privată

Și câteva repere biografice, surprinse în înregistrări ale unor emisiuni pentru televiziune și radio:

Emisiunea ”Te privește”, din 12 februarie 2016

Susținerea publică a tezei de doctorat personale, ”Model de dezvoltare a orașelor și regiunilor inteligente în România”


Interviu Radio Timisoara, 28 februarie 2016

Interviu cu Marian Constantin Vasile – audio

Dialog de duminica seara cu Marian Constantin Vasile – Audio

In rand cu lumea, invitat Marian Constantin Vasile – audio