Deschidere expoziție ”Svabii dunăreni. Colonizarea din secolul al XVIII-lea” 3

Deschiderea expoziției ”Șvabii dunăreni. Colonizarea din secolul al XVIII-lea”, martie 2013

La începutul lunii martie 2013 am participat, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, la deschiderea expoziției intitulată “Șvabii dunăreni. Colonizarea din secolul al XVIII-lea”, dedicată evocării unor repere din viața populației de etnie germană din Banat.

Exponatele prezentate cu acest prilej publicului timișorean au fost strânse în urma unei colaborări dintre Muzeul Central al Șvabilor Dunăreni din Ulm (Germania), Muzeul Banatului din Timișoara și instituții muzeale din Arad, Satu Mare, Reșița, Pecs (Ungaria) și Novi Sad (Serbia).

În discursul rostit la vernisaj mi-am exprimat respectul față de contribuția etnicilor șvabi la conturarea profilului particular al zonei noastre, respect pe care l-am dobândit și consolidat, de altfel, inclusiv pe durata celor nouă ani de activitate profesională desfășurată în cadrul unei mari companii multinaționale germane.

Timișoara, 7 martie 2013

pozaOP_foto VirgilSiomionescu pozaOP_foto VirgilSiomionescu1 pozaOP_foto VirgilSiomionescu2 pozaOP_foto VirgilSiomionescu3

 

Foto: Virgil Simionescu

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *