Deschidere a Centrului de Informare Europe Direct, aprilie 2013

Deschidere a Centrului de Informare Europe Direct, aprilie 2013

La începutul lunii aprilie 2013 am participat, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, alături de prefectul județului, la inaugurarea Centrului de Informare Europe Direct (CIED) Timişoara, eveniment care s-a desfășurat în Sala Baroc a Muzeului de Artă Timişoara.

Centrul de Informare Europe Direct Timişoara este primul punct de acces la Uniunea Europeană destinat cetăţenilor din județele Timiş şi Caraş-Severin.

Acesta oferă informaţii, consiliere, asistenţă şi răspunsuri la întrebări care vizează Uniunea Europeană: drepturile cetăţenilor UE, priorităţile generale şi anuale, legislaţie, politici, programe şi oportunităţi UE de finanţare.

CIED Timișoara, care este găzduit în intervalul 2013-2017 de către Fundaţia Student Plus din Timişoara, își propune să creeze cadrul favorabil dezbaterii problemelor de interes pentru UE şi cetăţeni, prin organizarea de conferinţe şi evenimente în cele două judeţe pe care le deservește.

Activităţile CIED se adresează, în egală măsură, cetăţenilor din mediul urban şi rural, agenţilor economici, organizaţiilor din sectorul non-guvernamental şi instituţiilor publice.

Timișoara, 04 aprilie 2013

Referințe media: Timişorenii vor fi în legătură directă cu Uniunea Europeană prin Centrul de Informare Europe Direct

Deschidere a Centrului de Informare Europe Direct, 2013 1Deschidere Centrul de Informare Europe Direct, 2013 2

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *