Cu ei s-a intalnit la Bruxelles vicepresedintele CJT

Cu ei s-a intalnit la Bruxelles vicepresedintele CJT

vasile

În perioada 13-15 mai 2014 Marian Vasile a participat la o serie de evenimente organizate la Bruxelles. Summitul European de Afaceri 2014 a constituit evenimentul central. Acesta a fost deschis de o dezbatere patronată de președintele Comisiei Europene, domnul Jose Manuel Barosso. Aflat la finalul celor două mandate a câte 5 ani, dl. Barosso a ținut un discurs aparte, conturat în jurul ideii de“Uniune Europeană unită, deschisă și mai puternică”. În cadrul acestui summit, Adunarea Regiunilor Europene, prin Comisia Economică și de Dezvoltare Regională, a promovat un memoriu privind dezvoltarea antreprenoriatului în Europa, la toate nivelurile și cu toate mijloacele: infrastructura de afaceri, instrumenteFINANCIARE, branduri, clustere, internaționalizarea IMM-urilor, schimbarea culturii antreprenoriatului și a atitudinii față de eșec, furnizarea de date publice, ș.a.m.d.

Workshop-ul organizat de Adunarea Regiunilor Europene în prezența comisarului europeanJohannes Hahn, responsabil pentru politicile regionale, s-a bucurat de un real succes. Personal, am supus atenției două chestiuni de interes major. Pe de o parte necesitatea alocării fondurilor europene pentru dezvoltare regională, inclusiv județeană, pe baza unor măsurători și indicatori de performanță, astfel încât coeziunea între regiunile din UE să existe cu adevărat, dezvoltarea fiind una mai durabilă, iar pe de altă parte descentralizarea programelorDE FINANȚARE europeană a regiunilor, în sensul predării cât mai multor atribuții de sus în jos.

vasile marian cjt timis

Întâlnirea oficială cu doamna Androulla Vassiliou, comisar european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, a însemnat un alt moment important, subiectele discutate fiind legate de programele și proiectele de sprijinire a tinerilor în Europa: programul de mobilitate și stagiu profesional Eurodyssey, școlile de vară, încurajarea antreprenoriatului între tineri și sprijinirea educației bazate pe nevoile pieței de muncă.

Finalul activităților derulate la Bruxelles a fost reprezentat de o întâlnire a echipei restrânse de conducere a Adunării Regiunilor Europene cu primarul metropolei canadiene Montreal, cele două părți abordând pragmatic posibilitățile de dezvoltare a relațiilor economice între regiunile din Europa și regiunile acestei țări nord-americane.

19 mai 2014

Sursa: http://www.timisoarastiri.ro/cu-ei-s-a-intalnit-la-bruxelles-vicepresedintele-cjt/

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *