Criza refugiaților (XIX) – Reluarea negocierilor de aderare cu Turcia, decisă de Uniunea Europeană

Statistici criza refugiatilorDecembrie 2015

Uniunea Europeană a anunțat luni, 14 decembrie, reluarea negocierilor cu Turcia pentru aderare. Printre solicitările adresate Turciei de către liderii occidentali figurează intensificarea eforturilor comune vizând soluționarea crizei imigranților și lupta împotriva organizației teroriste Stat Islamic (SI).

Anterior acestei decizii, UE a propus Turciei un plan de acțiune comun și sprijin financiar în valoare de 3 miliarde de euro, pentru găzduirea pe teritoriul său a 2 milioane de refugiați.

La începutul săptămânii trecute, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați a solicitat Iordaniei să permită accesul pe teritoriul său celor aprox. 12 000 de refugiați sirieni blocați la frontiera comună a celor două țări, insistând asupra nevoii de a le fi acordat sprijin persoanelor vulnerabile.

După atentatele de la Paris (13/14 noiembrie), revendicate de Statul Islamic, Franța și-a intensificat raidurile aeriene asupra pozițiilor controlate de organizația teroristă. Și Marea Britanie a efectuat în ultimele două săptămâni raiduri aeriene asupra teritoriilor controlate de SI. Germania a aprobat recent un plan pentru a se alătura coaliției internaționale condusă de Statele Unite care luptă împotriva SI.

Statistici criza refugiatilor 2

Sursa info + foto: www.sott.net

 

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *