Foto: REUTERS/Pascal Rossignol

Criza refugiaților (XIII) – Peste 200 de imigranți au încercat să forțeze intrarea în tunelul de sub Canalul Mânecii

3 octombrie 2015

Turcia și țările partenere în cadrul coaliției condusă de SUA care luptă împotriva organizației teroriste Statul Islamic au solicitat vineri Rusiei, printr-o declarație comună, să înceteze atacurile asupra opoziției siriene.

La Paris a avut loc, tot vineri, o întâlnire a președintelui Franței și a cancelarului german cu președintele rus pe tema crizei siriene și a controverselor privind țintele vizate de aviația rusă în Siria. Președintele francez i-a solicitat omologului rus ca raidurile aeriene ruse să vizeze exclusiv teritoriile ocupate de rețeaua teroristă Stat Islamic și a pledat pentru înlăturarea de la putere a regimului condus de Bashar al-Assad.

Cancelarul german a exprimat opinii mai moderate, apreciind că actualul președinte sirian trebuie consultat în legătură cu situația din Siria. Totodată, referindu-se la criza refugiaților, cancelarul german a solicitat statelor europene să acționeze pentru protejarea frontierelor Uniunii Europene și pentru ca imigrația să se desfășoare în mod ordonat.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, peste 200 de imigranți au încercat să pătrundă în tunelul de sub Canalul Mânecii, intrând în conflict cu poliția și cu angajații Eurotunelului. În urma acestui incident, traficul feroviar a fost întrerupt temporar.  

Administrația Bashar al-Assad a anunțat că acceptă propunerea Națiunilor Unite de a coopera în vederea organizării unei conferințe pe tema instaurării păcii în Siria.

Oficialii ungari au declarat că acceptă înființarea pe teritoriul țării a unui comandament al Forței de reacție NATO, în cadrul unui program care vizează construirea a două cartiere generale regionale ale NATO, în România și Polonia, și înființarea unor centre de comandă ale Forței de reacție rapidă, în România, Bulgaria, Polonia, Lituania, Letonia și Estonia.

Foto: REUTERS/Pascal Rossignol

Foto: REUTERS/Pascal Rossignol

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *